Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ядох тиква 2 седмици всеки ден, разказвам какво се случи



Най-големите производители на тикви в ЕС (в тонове)

Домашното тиквено зрънце се отглежда от доста време - още от средновековието. Неслучайно тиквата е забелязана още тогава и досега учените и диетолозите са открили още повече ползи от нея.

След като внимателно проучих подробностите за ползите от този плодов зеленчук, се вдъхнових и в продължение на две седмици я ядях всеки ден. Няколко пъти купувах тиква на пазара, но често използвах домашна.

Готвих тиквата почти винаги по един и същи начин. Първо я разделях на 4 части и изваждах семената. След това нарязвах всичко това на малки парчета под формата на кубчета и всички те отиваха в пароварка. 

Разбира се, след две седмици това може да стане досадно. В този случай тиквата, нарязана на кубчета, може да бъде сложена в тиган с добавяне на вода.

Изгубено тегло

Напоследък водя активен начин на живот и отслабвам през цялото време, но през тези две седмици се отървах от теглото два пъти по-бързо, въпреки че нивото на спорт бе едно и също. Мисля, че в това имат пръст фибрите, които в тиквата са голямо количество.

Акнето по лицето ми изчезна

Към края на втората седмица забелязах, че няма акне по лицето ми! Това означава, че тиквата помага за извеждането на токсините от тялото.

Подобряване на храносмилането

Вече нямам тежест в долната част на корема и мъчителният запек изчезна. 

Зрението се подобри

Зрението ми не е много добро от ранна възраст, но само за две седмици от приема на тиква забелязах, че зрението ми започна да се избистря!

Без съмнение ще продължа навика си да ям тиква./zdrave.to

Нямаш пари да лекуваш болестта си, но ще ти кажа метод, който не струва и стотинка, стига да си искрен

Парализирана жена се изправя след като прочита “Джуан Фалун” за една нощ

Източник/ци: Ядох тиква 2 седмици всеки ден, разказвам какво се случи | Zdrave.to

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!