Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕТО КОЙ ИЗБИРА КИРО ВМЕСТО ВАС! Нинова: Кирил Петков ми каза - оттеглете хартиената бюлетина и ще подкрепим Вигенин за шеф на НС


СКАНДАЛ: Купуваме за вота машини скрап, НО пък много лесни за хакване! Изборите в кърпа вързани!

Връщането на хартиената бюлетина е влязло в преговорите за председател на парламента, разкри лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БТВ.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков оказал брутален натиск върху колегите си в парламента. Петков влетял на председателски съвет и направил грозен пазарлък. Заявил й: оттеглете си промените в Избирателния кодекс и тогава ще подкрепим Кристиан Вигенин за първия пост в НС. 

Нинова бе категорична, че е предложила Вежди Рашидов за председател на НС от името на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход”, за да се отпуши парламентарния блокаж. Постъпихме държавнически. Това не е коалиция за управление, ние няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”, каза Нинова. 

"Подкрепихме Вежди Рашидов, за да извадим България от евентуална много тежка криза. Той не е избран като представител на една партия. Избрахме го, за да не блокираме държавата. Потвърждавам отново, че няма мнозинство. Няма коалиция с ГЕРБ, ДПС и "Български възход". Ние няма да приемаме такова правителство", коментира лидерът на левицата.

Тя заяви, че БСП не отстъпва от идеята си за връщане на хартиената бюлетина. Искаме избирателите да имат избор – машини или хартия, каза тя. И обясни, че причината за това са странните съобщения „Дневникът е подправен”, които се появиха на машините в три области: Варна, Велико Търново и Пазарджик. За тези области знаем, ами ако има други, риторично попита Нинова. 

Тя очаква подкрепа от ГЕРБ, ДПС и Български възход за връщането на хартиената бюлетина.

За БСП промените в Изборния кодекс, касаещ хартиената бюлетина е важна тема, но не е най-важната.

Като по-важни теми Нинова открои да има безплатни учебници за децата, майчинството за втората година да е равна на минималната работна заплата. 

БСП е свързана с „Продължаваме промяната“ и Демократична България в борбата с корупцията и реформата в съдебната система.

БСП обаче няма да подкрепи износ на оръжия за Украйна, макар че най-вероятно ГЕРБ, ПП и ДБ ще гласуват да изпратим оръжие в Украйна.

Нинова предполага, че ще има плаващи мнозинства в парламента. Тя очаква за бюджета и за Плана за възстановяване и устойчивост да има по-голямо мнозинство в Народното събрание.

Според нея Бойко Борисов прави много странни неща в последните няколко дни. Имало контактна група за правителство, а сега предлага контактна група за бюджет с президентството, недоумява Нинова.

Тя определи още "Български възход" на Стефан Янев като многофункционални и неопределени в парламента.

По отношение на работата на БСП с президента Румен Радев, Нинова отбеляза, че служебните министри на държавния глава не трябва да се месят в работата на парламентарната група на социалистите. Това работа ли е на един служебен министър? "Просто спрете, в предизборната кампания достатъчно работихте срещу БСП", призова Корнелия Нинова.

В партийния и политическия живот също трябва да има някакви принципи и морал, посочи Нинова като даде пример да не се купуват изтребители сега. Тези социалисти в кабинета какви са - представляват себе си или партията, недоумява Нинова, като ги призова, ако искат да отидат на "Позитано" 20 и да изложат възгледите си за партията, щели да бъдат изслушани.

"Няма да подкрепим мандат с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“,  увери още председателят на БСП Корнелия Нинова в студиото на bTV. 

Източници: бТВ, "Епицентър"

Гласуване с машини или как да фалшифицираме избори за 7 минути

228 + 150 + 36 + 199 = 613 Тайни машини за гласуване в сбора е скрито уравнение с интеграл. Какво?

Източник/ци: Нинова: Кирил Петков ми каза - оттеглете хартиената бюлетина и ще подкрепим Вигенин за шеф на НС | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!