Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Убиецът от Шумен с волво за 150 000 лв. – син на боса на „Фикосота”? Затова ли колата изгоря на МВР паркинг? (СНИМКИ + ВИДЕО)

В първите дни на октомври Окръжният съд в Шумен пусна под домашен арест 18-годишния Жечко Кюркчиев, причинил тежката катастрофа в града на 28 септември, при която загина 22-годишно момиче, а друго пострада.

Цялата трагедия е съпътствана със странности, които могат да се обяснят само с едно – убиецът не е случаен човек. Според източник на Narod.bg е именно така – Жечко Кюркчиев е син на един от братята Жечко и Красен Кюркчиеви, собственици на консорциума от фирми „Фикосота”

Кървавото меле се разигра на кръговото кръстовище на булевард „Цар Симеон Велики“ в Шумен, като водачът карал със близо 100 км в час при разрешени 50.

Първоначалният тест на шофьора показа, че той е положителен за амфетамин. В съда обаче, хоп -изненадващо беше представено изследване, че е чист.

Освен това волвоТО за 150 000 лева с варненска регистрация, с който катастрофира младият Кюркчиев, неочаквано изгоря на паркинг на МВР в с. Царев брод.

Това стана в деня, в който съдът пусна под „домашен арест” 18-годишния шофьор, защото кръвният тест показал липса на дрога. Жечко Кюркчиев твърди, че бил на зъболекар с упойка.

Адвокатите пък пледираха, че момчето е и с изключително ниска степен на обществена опасност – току-що е навършило пълнолетие, ученик с много добър успех и много добри данни за личността му (вероятно се има предвид, че е от семейството на новобогаташите Кюркчиеви, собственици на гиганта „Фикосота”, б.ред.).

Апелативният съд прие, че отсъствието на данни за употреба на упойващи вещества занижава степента на обществена укоримост на деянието и го поставя редом с останалите случаи на тежки пътни произшествия.

Безспорно, той е допуснал сериозни нарушения на правилата на движение – карал е с 93,86 км/час при разрешени 50, пренебрегнал е и правилата за поведение при наближаване на кръстовище.

В едва 4-месечното му досие на шофьор вече има една санкция за леко нарушение на Закона за движение по пътищата.


Братя Кюркчиеви

Но съдът бил длъжен да съобрази и останалите характеристики за личността на Кюркчиев: младата му възраст; липсата на предходни престъпни деяния и чистото съдебно минало; това, че е ученик в 12-и клас; желанието му да допринесе за изясняване на обстоятелствата по делото, обясняват съдиите.

Според тях няма риск на свобода младежът да извърши престъпление против транспорта, след като е с ограничено право на свободно придвижване и с временно отнета книжка.

Затова и апелативните съдии потвърждават домашния арест, наложен на момчето от Окръжния съд в Шумен.

„Фикосота“ е създадена през 1990 г. първоначално като търговска и консултантска фирма. От 1994 г. пренасочва дейността си към производството на битови уреди, перилни и почистващи препарати.

През 2000 г. „Фикосота“ е преструктурирана като холдинг, който днес обединява няколко компании, сред които и фирма „Теси”, която произвежда електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и електрически отоплителни уреди за дома.

Източник/ци: Убиецът от Шумен с волво за 150 000 лв. - син на боса на „Фикосота”? Затова ли колата изгоря на МВР паркинг? (СНИМКИ + ВИДЕО) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!