Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За хората, които сме от страната на жертвите от десетилетия вече няма значение кой управлява

Liyana Pandelieva

Една майка и една дъщеря са си казали чао на сутринта. Майката щяла да сготви мусака за вечеря, дъщерята обещала да купи хляб и кисело мляко. Още преди да дойде време за вечеря, майката научава, че вече няма дъщеря.
Виктория, на 19 години, е пометена на пешеходна пътека от водач на камион.

Картофите, каймата, яйцата остават в хладилника – вече няма никакво значение дали някой някога ще ги сготви.
Убиецът на 19-годишната Виктория е под домашен арест срещу 2 хиляди лева. Нали на всички ни е ясно, че най-сигурният начин да си на свобода е да извършиш убийство без да искаш. Хей така – не си искал, ама си убил и затова е редно да се прибереш и да си починеш от кофти емоцията.

Водачът е професионалист, с множество актове на пътя. Освен това поне от 15 години бил с епилепсия, но шофирал, защото му било „добре“. Но видиш ли, точно когато летял с камиона (което е правил и без епилептични пристъпи) и убил невинната Виктория и хоп – сетил се и за епилепсията.

За хората, които сме от страната на жертвите от десетилетия вече няма значение кой управлява, защото абсурдите в справедливостта ни карат да мразим всяко изражение на държавността. Преди няколко дни 2-годишно осиновено момиченце беше случайно убито от майка си при зверски побой.

Дрогираният убиец на Милен Цветков ще се окаже, че е прекарал по-голямата част от присъдата си у дома – между телевизора, хладилника, вкусната храна и срещата с приятели, защото и той случайно е бил надрусан и съвсем случайно е извършил убийство.

Помните ли адвоката, който със замах оневини поредния убиец на пътя – водачът бил толкова пиян, че не помнел какво е извършил, следователно не е убил умишлено, а случайно.

Не жалките пазарлъци в парламентарната зала, не отчайващите по своята повтаряемост интервюта на несъстоятелни псевдо лидери, а пълното отсъствие на човешка справедливост кара хората да ненавиждат политиците, да не им вярват за нито една дума и да не желаят да гласуват за тях.

Да, тук няма смъртно наказание, но защо и до кога всеки извършител на престъпление ще се прибира у дома, защото е станал престъпник без да иска?

Nikolai Nikolaev
За случая в Шумен знаеш ли, където загина младо момиче? Чу ли за какви абсурди става на въпрос. При проверка на местопроишествието, непосредствено след катастрофата, момчето шофиращо колата убиец дава положителна проба за наркотици, която реагира за наличие на амфетамини. Пред съда, обаче, биологичния материал, който е предоставен от лаборатория е без наличие на наркотични вещества. Още по-шокиращ е фактът, че автомобилът, с който въпросното момче предизвиква катастрофата, се "самозапалва" (забележи къде) на паркинг на МВР, като така са заличени ключови доказателства. И познай къде се намира сега този младеж - в тях.
Тъжно, мрачно и безнадеждно е!

Източник/ци: За хората, които сме от страната на жертвите от десетилетия вече няма значение кой управлява – Силна България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!