Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прерязани европейски подводни кабели забавиха интернет връзките в целия свят

Автор: Даниел Десподов, kaldata.com

През нощта на 19-ти октомври са били прерязани редица оптични подводни кабели в южната част на Франция, което влоши интернет връзката и намали нейната надеждност в световен мащаб. Единият кабел е вече поправен, води се разследване. Погледите веднага се насочиха върху Русия, която може да е извършила диверсия с помощта на някоя своя подводница, но засега следователите не са намерили никакви доказателства в полза на тази версия. 

По-късно изданието Techspot уточни, че на 19-ти октомври през нощта във водите близо до южната част на Франция са били едновременно прерязани минимум три подводни оптични кабела, което осезателно е забавило интернет връзките в Европа, Азия и САЩ. Към днешен ден облачните компании пренасочиха  маршрутите на интернет връзките и частично изгладиха проблема. 

Според отчета на компанията за информационна безопасност на електронните облаци Zscaler, неочакваните повреди на кабелите е довело да огромни загуби на мрежови пакети и рязко увеличаване латентността на уеб сайтовете и приложенията, използващи тази магистрала. Открити бяха три неработещи  магистрални кабела, което подозрително напомня на трите повредени тръби на Северните потоци. Но европейските медии са единодушни, че няма каквито и да било доказателства за намесата на Русия. Нарушена е интернет свързаността по трасетата Марсилия-Лион, Марсилия-Милано и Марсилия-Барселона. Разследването на повредените подводни участъци продължава.

Източник: kaldata.com

Източник/ци: Прерязани европейски подводни кабели забавиха интернет връзките в целия свят | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!