Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Държавният департамент на САЩ е против изграждането на руски газов хъб в Турция

Държавният департамент на САЩ се обяви срещу създаването на газовия хъб, за който турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че ще бъде изграден в сътрудничество с Русия, предаде гръцката новинарска агенция АНА-МПА.

Заместник-говорителят на американското външно министерство Ведант Пател заяви, че САЩ насърчават съюзниците си да предприемат стъпки за диверсифициране на източниците си на енергия и да намалят енергийната зависимост от Русия. “Конкретно в случая с Турция си сътрудничим тясно с нея, за да подпомогнем собствените си усилия за укрепване на дългосрочната енергийна сигурност“, каза той.

Пател се спря и на въпроса за санкциите срещу Русия и заяви: „Обяснихме на Турция и на всички наши съюзници и партньори, че никой не трябва да се превръща в сигурно убежище за незаконни руски имущества и сделки“.

През тази седмица на тридневно посещение в Турция беше американската заместник-министърка на финансите Елизабет Розенберг. Според съобщението на американската страна срещите ѝ „потвърдиха значението на тясното сътрудничество между САЩ и Турция за справянето с опасностите, които са предизвикани от заобикалянето на санкциите и други незаконни икономически действия“.

Източник: БТА

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Dailymail: Водещ на Bloomberg се скара на Джефри Сакс, заради думите му, че САЩ „вероятно“ стоят зад саботажа на газопровода „Северен поток“

Американски учени създадоха нов щам на Ковид с 80% смъртност

Проф. Джефри Сакс: COVID-19 е тръгнал от американска биолаборатория

Източник/ци: Държавният департамент на САЩ е против изграждането на руски газов хъб в Турция | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!