Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Би Би Си": Български ченгета пазят Ружа Игнатова

Полицейска информация, свързана с разследването срещу схемата OneCoin, вероятно е получила криптокралицата Ружа Игнатова. 42-годишната българка се издирва за предполагаемата й роля в провеждането на измамата с криптовалута на стойност 4 милиарда долара. 

Файлове, разгледани от Би Би Си от срещи на Европол, показват, че издирваната от ФБР бегълка е знаела за опитите да бъде арестувана месеци преди да изчезне. Полицейските документи са били предадени на медията от бивш шпионин и доверен съветник на Игнатова. Той твърди, че метаданните на файловете предполагат, че тя е получила информацията чрез собствените си контакти в България.

Полицейските досиета съдържат презентации, направени на среща на Европол "Операция Сателит" в Хага на 15 март 2017 г.

Според документите на срещата са присъствали ФБР, Министерството на правосъдието на САЩ и окръжният прокурор на Ню Йорк. Присъствали са и служители от Великобритания, Германия, Холандия, Дубай и България.

Документите включват подробности за американските власти, които имат "високопоставен поверителен информатор", банкови сметки в OneCoin, получаващи средства от инвеститори, и неуспешни опити на британската полиция на Лондон да разпита самата Ружа Игнатова.

Източник/ци: "Би Би Си": Български ченгета пазят Ружа Игнатова - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!