Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕКШЪН: Пловдив избухна срещу безчинствата на ГЕРБ


Схемите на Зико и Баце побъркаха пловдивчани

Пловдивчани продължават да водят сърцата битка срещу проекта на ГЕРБ да прокара основна пътна артерия до река Марица – т.нар. пробив под Водната палата, който ще откъсне реката от останалата част на града и ще превърне сегашната алея в магистрала.

Работата по строежа вече започна, въпреки че обществените обсъждания са проведени проформа по класически за ГЕРБ начин – така, че гражданите  да не могат да участват в решението. Никой в Пловдив не е виждал проекта, а от няколко месеца общината само обещава да го представи.

Диващина от ГЕРБ – здрави дървета се изсичат в името на поредната схема

Местни общественици днес изпратиха писмо до кмета от шайката Здравко Димитров – Зико със 185 подписа, в което настояват проектът да бъде зачеркнат и да се предприемат решения за хората, а не за колите. Отделно има и подписка, подкрепена до момента от над 1700 души.

„Пробивът под Водната палата е необмислен и крайно недалновиден. Целият цивилизован свят търси начини да извади автомобилния трафик от градските центрове и да замести асфалта с озеленени пешеходни и велосипедни алеи.

Реките се вадят от бетонните си корита и се търсят всевъзможни начини да бъдат социализирани. Вие се опитвате да върнете времето назад, като построите магистрала там, където доскоро е имало алея“, пишат обществениците в писмото, инициирано от издателя Манол Пейков.

В писмото се отхвърля оправданието на общината, че пробивът ще облекчи трафика с думи на Ян Геел – експертът, който посъветва и Столична община да направи София град на хората.

„Създаването на нови магистрали (увеличаване на предлагането) само увеличава търсенето, като създава повече трафик. Единственият начин да облекчим трафика в градските центрове е като затваряме пътни платна, ограничаваме скоростта на движение и създаваме споделени улици“, пишат авторите му.

Обществениците предлагат бюджетът на проекта – около 10 млн. лв., да се пренасочи към смислени начинания – градска железница, свързване на велоалеите в единна мрежа, нов мост над река Марица, завършване на Околовръстното шосе и др.

Те предупреждават, че ако общината не прибере спорния проект в чекмеджето, са готови да сезират и международни институции, и да предприемат открити стачни действия.

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 2)

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Където има повече добри хора, има по-малко бедствия

Източник/ци: ЕКШЪН: Пловдив избухна срещу безчинствата на ГЕРБ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!