Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вижте кои други шикалкавят евроатлантическата солидарност

Йордан Халачев

Въпреки ежедневните антируски изстъпления на атлантическите говорещи глави по американските ни телевизии и медии, България реално е увеличила и вноса и износа от и за Русия, от зимните нива, показва националната статистика.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Балтийските страни и България стояха в челните редици на антируските санкции, но в същото време, както се оказа, някои от тях дори увеличават стокооборота с Русия.

Шест държави от ЕС едновременно увеличиха износа и вноса с Русия до нивото от февруари на текущата година, показва анализ на данни от националните статистически служби.

Износът на седем държави от ЕС за Русия в началото на лятото надвишава февруарските стойности: това са Латвия (с 67%), Словения (37%), Хърватия (28%), България (25%), Естония ( 19%), Кипър (12%) и Люксембург (7%).

Вносът на стоки от Русия се оказа над нивата от края на зимата в 10 държави. Това са Словения (4, 4 пъти), Хърватия (2, 7 пъти), Чехия (2 пъти), Малта (88%), Испания (46%), Белгия (39%), Люксембург (22%), Кипър (13%) , Естония (11%) и България (10%).

Така България, Кипър, Люксембург, Словения, Хърватия и Естония едновременно увеличиха вноса и износа над зимните нива.

Сега за евроатлантическата солидарност на Урсула и Байдън:Латвийците успяха да прихванат част от товара от източната и югоизточната посока, който напусна литовската Клайпеда. Още през август 2022 г. ръководителят на Литовската асоциация на стифадорските компании Вайдотас Шилейка се оплака, че пристанищата на Латвия значително са увеличили товарооборота си именно за сметка на руски и беларуски товари, които Литва е отказала. За Литва това обстоятелство е донякъде обидно - те биха искали латвийците да покажат „балтийска солидарност“ в този случай, но не.

Нурлан Саранбаев, ръководител на държавната железопътна компания на Казахстан, отбеляза „големия потенциал на евразийския транспортен коридор Латвия-Казахстан“. Разбира се, транспортният коридор между Латвия и Казахстан не може да съществува чисто географски без Русия и да носи печалба и за руския бюджет.

Като цяло, за първото полугодие вносът от Русия нараства с 83% - до 121, 7 млрд. EUR от 66, 4 млрд. EUR.

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!