Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нов кошмар в Германия! Болници са пред затваряне, защото...

Някои болници в Германия са изправени пред все по-голям риск от фалит и затваряне заради растящите енергийни разходи в страната, предупреди днес здравният министър Карл Лаутербах, информира БТА.

„Ако не реагираме бъrзо и наистина решително, ще има затваряния“, каза Лаутербах по телевизия А Ер Де. Той заяви, че във вторник ще разговаря с финансовия министър Кристиан Линднер за по-голяма държавна помощ за болниците. 

По-рано тази седмица Германската федерация на болниците призова властите да предприемат бързи действия за избягване на евентуални затваряния на здравни заведения.

Йордан Халачев: Германците са друга ракия! Заради растящата инфлация и енергийната криза в Германия много болници може да бъдат затворени, каза пред ARD, шефът на здравното министерство Карл Лаутербах. Според него лечебните заведения са в особена ситуация, затова трябва да се реагира бързо и решително, в противен случай болниците ще затворят.

А, ръководителят на италианската аналитична компания Nomisma Energia Давиде Табарели каза по-рано, че Европа преживява енергиен шок с безпрецедентни размери.

Путин им предложи четири варианта за разрешаване на енергийната криза:

Първо, Германия може да се обърне към Полша, така че властите на републиката да премахнат санкциите от газопровода Ямал-Европа.„Казах на г-н Шолц: Защо ми се звъните? Обадете се на Варшава и ги помолете да отворят маршрута“, цитира РБК думите на руския лидер.

Вторият вариант е „обаждане“ на Киев, така че Украйна да отблокира един от газовите маршрути, минаващи през нейна територия.

Трето, „дъщерната“ на Siemens компания във Великобритания, с която „Газпром“ е сключил договор, трябва „да даде документ, в който да пише, че санкциите са свалени от турбината, че техническото състояние е нормално“.

Четвърто:Най-накрая германските власти могат да пуснат газопровода "Северен поток 2", който е готов да изпомпва газ от миналата година.„Ако сте нетърпеливи, ако всичко е толкова трудно, тогава вземете и отменете санкциите за „Северен поток 2“, добави Путин.

Ръководителят на Кремъл ги стресира и каза, че Газпром завършва разработването на проект за газопровод през Монголия до Китай.

Източник/ци: Нов кошмар в Германия! Болници са пред затваряне, защото...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!