Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Млад ром изуми цяла България с постъпката си

Строител от ромски произход намери чанта с пари и документи и ги върна на притежателя им, който се оказал шофьор на линейка. Случката се разиграва преди два дни в град Трън, а за нея разказва сайтът zapadno.com.

Преди два дни шофьор на линейка Юри Кръстев, който е от град Трън, си загубил чантичката с пари, лични документи, кредитни карти и телефон. Това се случило, след като я забравил на покрива на автомобила си и движейки се, чантичката паднала на шосето.

Трънчанинът нямал представа къде е загубил чантичката си до днес, когато на телефона на сестра му последвало обаждане от неговия номер. Оказало се, че чантичката била паднала в района на местността “Секирица” и открита от 35-годишния Васил Стоилов.

Младото момче, което открило изгубените вещи, попаднало на премазания от автомобил личен телефон на Юри Кръстев. Васил Стоилов извадил картата от повредения мобилен апарат и я сложило на работещ такъв. Набрал един от последните номера в указателя и така достигнал до собственика на вещите.

На следващият ден двамата се срещнали и от благодарност Юри Кръстев дал 50 лева на Васил, за да се почерпи за постъпката. Трънчанинът не могъл да повярва, че младото момче е от ромски произход, но е много благодарен за стореното от него добро.

Васил Стоилов е от град Дупница и работи като строител в Трънско. Всеки ден той пътува за работа в пограничната община. Това е вторият път, когато дупничанинът връща лични документи, които са били изгубени. На въпрос как се е решил да открие собственика и върне чантичката му, Васил Стоилов отговори: “Те са си негови.

Пари като пари, но документите са нужни”, каза той. Неговото послание към останалите хора е, ако открият изгубени лични вещи, да ги връщат на собствениците им.

Където има повече добри хора, има по-малко бедствия

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

Източник/ци: Млад ром изуми цяла България с постъпката си

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!