Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орбан: Европа надплаща десетократно американските горива. „Последният газопровод с голям капацитет е „Турски поток“, който захранва Унгария. Ако някой го взриви или деактивира, то

Европа губи, когато се отказва от руски енергийни източници в полза на американските, защото е принудена да надплаща, подчерта унгарският премиер Виктор Орбан.

Унгария не е единствената страна, която задава въпроса какво се случва тук и кой има полза от това, което се случва, докато спираме руската енергия и вкарваме американска. Ако сравним цените на газа в Америка с цената, на която газът от Америка се продава в Европа, ще видим огромна разлика. Енергията е пет до десет пъти по-евтина в Америка, отколкото у нас, където я купуваме от тях...”, каза Орбан по радио Кошут .

По неговите думи, "сега трябва да попитаме нашите американски приятели кой печели в тази ситуация?" „Ние, европейците, разбира се, губим, а вие виждаме, че печелите. Русия поне не губи... Ние, Европа, можем само да загубим от това“, смята Орбан.

Той също така подчерта, че е извършена терористична атака срещу газопровода "Северен поток" и държавата, която участва в това, е терористична държава. „Последният газопровод с голям капацитет е „Турски поток“, който захранва Унгария. Ако някой го взриви или деактивира, то и нашата страна, и Сърбия смятат, че това е терористична атака, те ще действат по съответния начин“, каза Орбан.

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Източник/ци: Орбан: Европа надплаща десетократно американските горива - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!