Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България въвежда визов режим и за руските дипломати

С взетото решение притежателите на валидни дипломатически и служебни паспорти от Русия вече няма да имат право да влизат, излизат, преминават транзит и временно да пребивават у нас без виза.

Министерският съвет прие решение за частично спиране на действието на разпоредба от Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Руската федерация за взаимни пътувания на граждани. 

С взетото решение притежателите на валидни дипломатически и служебни паспорти от Русия вече няма да имат право да влизат, излизат, преминават транзит и временно да пребивават у нас без виза. 

За притежателите на дипломатически паспорти визов режим беше въведен още на 25 февруари 2022 г. с приемане на Решение (ЕС) 2022/333 на Съвета. 

С днешното решение от 20 октомври се въвежда визов режим и за притежателите на руски служебни паспорти. 

Досега гражданите на двете държави, които имаха валидни служебни дипломатически паспорти можеха да влизат, излизат, преминават транзит и временно да пребивават на територията на другата договаряща страна без визи до 90 дни в продължение на всеки един период от 180 дни, считано от датата на първото влизане. 

От МС напомнят, че на 9 септември 2022 г. в Официален вестник на EC е публикувано решение за пълното спиране на прилагането на Споразумението между Европейската общност и Руската федерация относно улесняване на издаването на визи на гражданите на Европейския съюз и на Руската федерация, което влиза в сила на 12 септември 2022г., и се прилага директно от Република България. 

Европейската комисия нееднократно е призовавала за суспендиране и на двустранните визови спогодби на държавите членки с Руската федерация, в частност на въведените с тях безвизови режими за притежатели на дипломатически и служебни паспорти. 

Денонсирането на тази част от споразумението означава, че и българските дипломати също няма да могат да се възползват от безвизово пътуване в Русия.

Москва готова да мести „Северен поток“ в Турция – Турция става най-големия хъб в света

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Източник/ци: България въвежда визов режим и за руските дипломати

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!