Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Унгария съветва ЕС да се въздържа от още "страхотни" идеи за енергийни санкции

Провалилите се санкции, наложени от Европейския съюз върху износа на руски горива, предизвикаха енергийна криза в Европа. Това заяви унгарският външен министър Петер Сиярто преди срещата на министрите на енергетиката на ЕС.

"Днес енергийните министри на ЕС свикват среща в Прага. Да се ​​надяваме, че Брюксел няма да излезе с още "страхотни" идеи", написа унгарският първи дипломат в социалните мрежи, съобщава ТАСС.

Той разкритикува предложенията на блока за смекчаване на кризата като "напълно откъснати от реалността".

"Енергийната криза в Европа беше причинена от неправомерните санкции, наложени от Брюксел. За съжаление и цените, и предложенията на Европейската комисия са напълно извън реалността. Трябва да си възвърнем здравия разум, в противен случай ще се сблъскаме с огромни проблеми", предупреди министърът.

Сиярто подчерта, че Унгария няма да приеме предложения, които биха застрашили енергийните доставки за всяка отделна държава членка. Той настоя мерките на ЕС да не намаляват количеството газ или други енергийни ресурси в Европа.

Унгария се противопоставя на допълнителни санкции срещу руската енергетика и очаква Европейският съюз да се въздържа от всякакви нови предложения в тази сфера, заяви министърът.

Страната внася около 80% от своя газ от Русия и е яростен противник на санкциите срещу Москва.

Мистерия! Аварират всички газопроводи към Германия: Открит е теч в ключов руски петролопровод за Германия: Полски оператор

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Източник/ци: Унгария съветва ЕС да се въздържа от още "страхотни" идеи за енергийни санкции

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!