Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Байдън с нови заплахи: Ще има последствия за Саудитска Арабия след решението на ОПЕК+ да намали квотите за добив на петрол

"Ще има последствия" за Саудитска Арабия след решението на ОПЕК+ да намали квотите си за добив на петрол, предупреди снощи американският президент Джо Байдън в интервю за телевизионния канал Си Ен Ен. Той обаче не уточни какви решения могат да бъдат взети, съобщава БТА.

По-рано говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби обясни, че Байдън иска да "преоцени" отношенията между двете страни, след като ОПЕК+ обяви решението си за намаляване на квотите, което може да доведе до рязко покачване на цените на петрола.

Йордан Халачев: Демократите на Байдън внасят законопроект, забраняващ продажбата на оръжие на Саудитска Арабия, след решението на ОПЕК+, (ОПЕК+ е ОПЕК+Русия).
Това си е абсолютно признание на безсилието и загубата на позиции от САЩ и тяхната "Малка западна, натовска коалиция".
Членовете на ОПЕК+ са Русия, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства, Нигерия, Либия, Кувейт, Катар, Иран, Ирак, Еквадор, Венецуела, Ангола, Алжир.

Йордан Халачев
Наистина пренебрежителното отношение на Саудитска Арабия и ОПЕК+ към призива на администрацията на Байдън за повече петрол е само последният пример за това, че антируската коалиция е просто "Малка западна,натовска коалиция" изолирана от света.

Байдън също така каза, че не смята, че руският президент Владимир Путин ще използва тактическо ядрено оръжие във войната с Украйна. Запитан от водещия Джейк Тапър доколко реалистично според него е Путин да използва тактическо ядрено оръжие, Байдън отговори: "Не мисля, че ще го направи". Путин е "рационален актьор, който е допуснал значителна грешка в изчисленията си", добави той.            

Източник: БТА

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Източник/ци: Байдън: Ще има последствия за Саудитска Арабия след решението на ОПЕК+ да намали квотите за добив на петрол | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!