Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Деница Златева: Цената на газа падна драстично, газът за България е осигурен... НО и цените на стоки от първа необходимост поскъпват драстично!

Намалението на цената на газа за този месец е с 29%, а цената за месец ноември ще бъде 166 лева и 14 стотинки, или намалението спрямо септемврийската цена, която беше 353 лева, е 53% или близо 187 лева. Това заявихме и това е благодарение на тръжните процедури, които дружеството направи. Драстично е падането на газа, драстични са разликите в отстъпките, на които се е купувал природния газ преди и които са оферираха в момента. По време на търга отстъпките са между 7 и 10 пъти по-високи, включително и от доставчика, който беше предложил седемте танкера. 

Франция обвини САЩ, че продава газ на ЕС четири пъти по-скъпо, отколкото на вътрешния си пазар

Това каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева в "Лице в лице" по бТВ.

Таня Николова
Цената на газта може да е паднала драстично, но цените на стоки от първа необходимост поскъпват драстично!
Така, че тежко и горко на все повече обедняващия народ! Други забогатяват и облизват кацата с меда и грабят с пълни шепи!

Ядем с до 40% по-скъпа храна: Качественият кашкавал е 30 лв., хлябът ще удари 3,50 лв.

Закупихме един танкер, тъй като нямаше слотове и осигурихме само един слот, но ако бяхме приели тогава офертата за тези танкери, за трите, тъй като четирите бяха с подусловия, със сигурност щяхме да платим няколко десетки милиона лева повече, сравнено с офертата, която получихме на този търг. Казано по друг начин, ако едно семейство в апартамент от 110 квадратни метра, е плащало 353 лева на месец за отопление, щеше да плаща месечно 700 лева. Сега след намалението и цената, която договорихме, благодарение на тръжните процедури и доверието, което показаха към нас нас доставчиците, отоплението е 350 лева за такъв апартамент. Газът за България е осигурен. Нашата цел е сигурни доставки на газ на приемливи цени и мисля, че го правим, допълни Златева.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Деница Златева: Цената на газа падна драстично, газът за България е осигурен

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!