Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Многохилядни протести в Берлин, Париж, Виена, Рим, Прага срещу резкия спад на

Може да бъде изображение с 1 човек, изправен, на открито, тълпа и текст, който гласи 'OP! STOP EICHT ESREICHT IST GENUG RNE STOP! STOP! ES ESRE REIC' STOP ES STOP! STOP! REICHT ES REICHT GENUG ST GENUG GENUGISTO ES REICHT GENUG IST GENUG GENUG TGE We Freiheitsg'

Може да бъде изображение с изправен

Йордан Халачев

Многохилядни протести се проведоха и провеждат в редица европейски градове в събота и неделя- в Берлин, Париж, Виена, Рим, Прага.

В Европа протестите бяха и срещу Олаф Шолц, Урсула фон дер Лайен, Европейския съюз, НАТО, антируските санкции и по-високите цени на газа и енергията.

„Без подкрепа за войнолюбците – ЕС, НАТО, САЩ“, „За неутралитет, излизане от ЕС, приятелство с Русия“ – такива плакати използваха участниците в митинга във Виена.

Европейците протестираха срещу резкия спад на стандарта на живот. Някои демонстранти дойдоха с руски знамена.

На плакатите пишеше: "Искам руски газ и петрол", "Който днес мълчи, утре ще мръзне", имаше и призиви за оставка.

Многохилядни протести имаше в Берлин срещу високите цени на енергията и поскъпването на живота. Общо три протеста се състояха в германската столица.

Акцията срещу „антисоциалната политика на властите“ пред сградата на парламента на страната Бундестага бе е организирана от дясната опозиционна партия Алтернатива за Германия (AfD).

Протестиращите поискаха отмяна на антируските санкции, осигуряване на евтина енергия, ремонт и пускане в експлоатация на "Северен поток 2". Много демонстранти дойдоха с немски и руски знамена.

На плакатите пишеше: "Искам руски газ и петрол", "Който днес мълчи, утре ще мръзне", имаше и призиви за оставка на правителството. Някои участници имаха руски надписи на плакатите, например „Мир и дружба с Русия“, съобщава Прайм.

„Жителите на Берлин искат евтин газ от Русия“ и премахване на ограниченията.

Германците поискаха премахване на санкциите срещу Русия , за да получат достъп до евтина енергия.

„Искам руски газ и петрол“ скандираха в европейските градове.

Тази седмица в италианските градове се проведоха масови протести срещу повишаването на цените на комуналните услуги.

Сметките за ток са се повишили средно с 60%. Жителите на Италия, възмутени от увеличението на тарифите за жилищни и комунални услуги с 3 пъти през последните 1,5 години, предизвикателно изгориха сметките на доставчиците на комунални услуги по време на демонстрации.

Стана известно, че подобни протести са се провели и в Мюнхен преди три дни. Служителите на реда не успяли да успокоят демонстрантите - полицията обградила протестиращите от всички страни, но предвид численото превъзходство на гражданите силите за сигурност били принудени да се оттеглят.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!