Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хиляди излязоха на протест в Берлин срещу високите цени и поскъпването на живота

Image
TRT World Now on Twitter: "In pictures: Far-right Alternative for Germany Party (AfD) representatives gather for a protest against govt's energy policy in front of the Bundestag in Berlin https://t.co/eaA37XnkvP" / Twitter

Image

Хиляди протестираха в Берлин срещу високите цени на енергията и поскъпването на живота. Общо три протеста се състояха в германската столица, като най-големият беше пред сградата на парламента, където се стекоха повече от 10 хиляди души. Те призоваха властите да предприемат спешни мерки.

В речта си на демонстрацията в центъра на Берлин един от лидерите на "Алтернатива за Германия" - Тино Хрупала, заяви: "Искаме край на политиката на санкции. Трябва да спрем цените на газа, трябва да спрем политиката на зелените".

Много от протестиращите развяваха знамената на Германия, но имаше и руски знамена, както и знамена на Райха, които са символ на крайнодесните, информира БНР. 

На няколко места в Берлин имаше контрапротести срещу събирането на крайнодесни. Участниците в тези демонстрации обвиниха "Алтернатива за Германия", че инструментализира инфлацията и международни проблеми за свои вътрешнополитически цели.

На този фон в провинция Долна Саксония се провеждат избори за местен парламент. Право на глас имат над 6 милиона избиратели. Вотът се смята за тест на канцлера Олаф Шолц, чието правителство е изправено пред заплахата от рецесия в Германия следващата година.

Източници: "Труд", bgonair.bg, БНР

Източник/ци: Хиляди излязоха на протест в Берлин срещу високите цени и поскъпването на живота | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!