Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шок: Кажеш ли нещо което не харесва, PayPal ти конфискува парите по сметката! НАДНАЦИОНАЛЕН КОМУНИЗЪМ?

Платежната система публикува политика, която би глобила потребителите с 2500 долара за разпространение на „дезинформация“, оказа се „грешка“

„Известие за AUP (Acceptable use policy — правила за допустима употреба) наскоро излезе погрешка, което включваше невярна информация. PayPal не глобява хора за дезинформация и това никога не е било предназначено да бъде включено в нашата политика. Нашите екипи работят за коригиране на нашите страници с правила. Съжаляваме за объркването, което това предизвика“, каза говорител на компанията в писмено изявление.

Политика за допустимо използване (AUP) е документ, определящ ограничения и практики, с които потребителят трябва да се съгласи за достъп до корпоративна мрежа, интернет или други ресурси. Много фирми и образователни институции изискват служители или студенти да подпишат AUP, преди да им бъде предоставен мрежов идентификатор.

Обръщането на курса идва, след като промените в политиката започнаха да привличат медийно внимание, както и критики в Twitter.

Бившият президент на PayPal Дейвид Маркъс дори разкритикува компанията заради намека, че може да конфискува парите на клиентите, защото счита мнението им за нежелателно.

„Трудно ми е да критикувам открито компания, която обичах и на която дадох толкова много. Но новият AUP на PayPal противоречи на всичко, в което вярвам“, каза предприемачът в събота.

„Една частна компания вече може да реши да вземе парите ви, ако кажете нещо, с което не е съгласна. Лудост.”

Технологичният титан Илон Мъск, който е и един от основателите на PayPal, отговори „Съгласен“ в коментар, който събра хиляди харесвания.

Изглежда, че актуализацията на политиката упълномощава компанията да изтегли значителна сума пари от сметките на потребители, които разпространяват „дезинформация“, наред с други новоизброени нарушения.

Новите условия трябваше да бъдат добавени към секцията за ограничена дейност на потребителското споразумение на PayPal, което влиза в сила на 3 ноември, съобщи Daily Wire. Промените включват забрани за „изпращане или публикуване на всякакви съобщения, съдържание или материали“, които „насърчават дезинформация“. Докато предишната политика вече забраняваше „омразата“, „нетолерантността“ и дискриминацията,

новата щеше изрично да се прилага за конкретни „защитени групи“ и „индивиди или групи въз основа на защитени характеристики“. Идентичностите под този чадър включват раса, религия, пол или полова идентичност (т.нар. джендър) и сексуална ориентация.

Настоящият правилник на фирмата не изброява тези условия. Не е ясно дали PayPal също ще оттегли тези специфични забрани за „дискриминационен“ език или просто премахва клаузата за „дезинформация“.

Нарушаването на правилото срещу дезинформация и реч на омразата „може да ви подложи на обезщетение, включително неустойка от 2500,00 щатски долара за нарушение, което може да бъде дебитирано директно от вашия акаунт в PayPal“,

първоначално предупреди компанията. В потребителско споразумение притежателите на акаунти приемат (без него просто не може да се използват услугите на компанията) и удостоверяват, че наказанието е „понастоящем разумна минимална оценка на действителните щети на PayPal“ поради разходите, които фирмата прави, като отчита нарушенията, както и щетите върху нейната репутация.

След вдигналия се шум се оказа, че новите правила са публикувани на страницата на PayPal „погрешка“. За някои потребители това оправдание може и да звучи правдоподобно, но за мнозина е повече от ясно, че компанията просто „опипва почвата“. Не може да не направи впечатление, и че несъгласието с откровено идиотски внушения вече се третира като дезинформация.

През последните години е известно, че PayPal цензурира или ограничава достъпа до платформата на организации или лица за определени политически коментари, особено тези, които се считат за десни.

Същото впрочем правят всички големи технологични компании, но поне досега никоя от тях не си е позволявала да бърка в банковата сметка на потребителите си.

Наскоро PayPal забрани Gays Against Groomers, група, съставена от хора, идентифициращи се като ЛГБТ, която твърди, че

привлича вниманието към сексуализирането и медикализирането на децата чрез джендър идеологията и трансджендърското движение.

Минути по-късно дъщерното дружество на PayPal Venmo забрани достъпа на организацията. Еволюционният биолог Колин Райт и журналистът Иън Майлс Чеонг, които редовно разкриват опасностите от трансджендъризма за непълнолетни, също бяха отстранени.

PayPal е онлайн платежна система на едноименната компания, която стартира самостоятелно през 1998 г., но през 2002 г. е закупена от eBay Inc. PayPal дава възможност за трансфер на пари онлайн и представлява електронна алтернатива на традиционните разплащания с чекове и банкови преводи.

PayPal служи като посредник между вас (купувача) и продавача, чрез PayPal вие превеждате пари и евентуално (ако стане някаква грешка и пратката не може да дойде при вас) служи за връщане на тези пари обратно към вас.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Шок: Плюеш джендъра, PayPal ти конфискува парите по сметката - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!