Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валентин Вацев: На България ѝ предстои да влиза във война с Русия, защото такава е волята на САЩ (+Видео)

На България ѝ предстои да влиза във война с Русия, защото такава е волята на САЩ. Каквото поиска Америка, това ще стане. България няма да може да избегне това бреме.
Това мнение изрази в интервю за БНР геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев.

"Целият смисъл в културно-политически план е да се изпратят в Русия да кажем дори две батальонни тактически групи, за да може българи да убиват руснаци и руснаци да убиват българи. За да може българо-руските отношения най-после да се окървавят."

Вацев е на мнение, че политическата задача на България е създаване на правителство въпреки всичко, с всички средства и на всяка цена, "което може да има всякакви вариации в състава си, но трябва да бъде редовно".

"Защото от това правителство се очакват две неща – да обяви война на Русия в състава на НАТО и да обяви редовна мобилизация, за което си знаем отсега, че няма да се получи – България няма наборна служба от десетилетия."

Широка, яростна и истерична подгряваща група от социолози и политолози внушава всеки ден на българите, че ако не се изгради правителство, ще настъпи краят на света, а следващи близки избори биха били национална катастрофа, описа следизборната ситуация Валентин Вацев.

По думите му в ПП се носи "атмосферата на разхайтена детска градина", "атмосфера на любимците на историята, на които американски посланик не е говорил твърдо".

Първият мандат на ГЕРБ най-вероятно ще е неефективен, при втория мандат – "ПП ще се държат като развинтени хлапаци", а третият мандат, който може да бъде на Стефан Янев, ще бъде решаващ, смята анализаторът. Относно заявките на Янев, че няма червени линии, той отбеляза:

"Заповядайте, ние сме платформа за диалог – това е нещо вече отвъд диалога, готовност да направиш правителство на всяка цена, защото това е задачата."

"Очаквам пълна победа на американското посолство. Ще бъде изградено правителство в последния момент, което ще бъде благословено като спасение на България. Обединена Европа днес съвсем не е толкова единодушна по въпроса за ефективни военни действия срещу Русия и може да се разцепи. За България единственият полезен жизнетворен ход е отказът да участва в ефективни бойни действия", коментира Валентин Вацев в предаването "Политически НЕкоректно".

"Байдън, извън своята морбидна пропаганда, е привърженик на деескалацията. Байдън е този, който не позволява на НАТО днес да участва пълноценно в тази война. Байдън не е ястреб, макар че от време на време играе ястреб, той е гълъб. Байдън като че ли е последната пречка пред преминаването на войната, която тече де факто, към война де юре", подчерта още анализаторът.

"Новото на тази война спрямо всички досегашни войни е, че от бойното поле отсъства т.нар. мъгла на войната. Сега бойните действия по-скоро приличат на шахматна партия – двамата участници и всички зрители виждат какво има на шахматната дъска. Това е война от нов тип. Няма я вече мъглата на войната, пушилката на войната. Генералните щабове се надлъгват и печели, който прави повече ходове напред. Шахматен тип водене на бойни действия."

Големият удар на руските войски ще бъде в направлението Николаев – Одеса. Това предстои преди началото на зимата, прогнозира Валентин Вацев.

Русия не е по-малко ефективна от Украйна в редовните бойни действия. Русия е по-слаба в медиен план, каза още Вацев.

"Не ме изненадва фактът, че Русия непрекъснато губи пропагандно. Русия в момента води война със себе си, не само с Украйна. Проектирано върху големия исторически и геополитически календар, Русия е в лятото на 1917 година. Февруарската революция вече е минала, Октомврийската още не е дошла."

Тези, които свеждат всичко до личността на Путин, остават безкрайно трагично заблудени, смята Валентин Вацев.

"Те и с Хитлер воюваха така, с разбирането, че трябва да го бием в съвсем индивидуална, персонална форма. Това е политически инфантилизъм."

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Проф. Джефри Сакс: COVID-19 е тръгнал от американска биолаборатория

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Валентин Вацев: На България ѝ предстои да влиза във война с Русия, защото такава е волята на САЩ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!