Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко: Ядрената война е на вратата! Вашингтон: Няма индикации, че Русия се готви да използва ядрено оръжие!

Според Бойко Борисов всеки момент може да избухне ядрена война. 

От всичко, което "Продължаваме промяната" сътвориха, това им е най-добрият вариант и абсолютно ги разбирам. Или не са ни разбрали, или се правят - ние не предлагаме коалиция, нито каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение във Вълчидол, Варненско, предаде България он ер".

Ще напомня какво говорихме, и защо похватът с посредници ще проработи: първата и най-важна тема е войната в Украйна. Тя чука на нашата врата и е в непосредственост до нас. Обстрел на Запорожие, ядрена война на вратата. Затова контактната ни група е от хора, които са се доказали пред нашите евроатлатнически партньори със своите позиции. Затова излъчихме Соломон Паси и Росен Плевнелиев, и който иска - да добави към тях. Нормално е след избори да сме в различни настроения, коментира Борисов.

"Народът каза "ДА" на ГЕРБ, но не каза ГЕРБ да управлява сама. Разбирам, че им е удобно да ни приписват "Възраждане", те имат своите достойнства, но ние по никакъв начин не смятаме, че няма значение какво мислят посолствата - аз се съобразявам с партньорите Nи от ЕС и НАТО. За тях тема номер 1 е войната в Украйна, и всичко различно от това са празни приказки", изтъкна Борисов.

По време на война, когато си от един блок, всичко, което е необходимо за блока, го правиш. По думите му те на тази тема увъртат, а и дори казват, че с основния противник - БСП, ще правят коалиция.

Вторият въпрос е за диверсификацията на ядреното гориво, газа и петрола и съответните дългосрочни договори. Стана ясно, че служебното правителство не е осигурило танкери и договори - иначе вече щяха да са ги осигурили.

"Предложихме тази контактна група, като седне с тях и останалите, да коментират социалната политика, която ще струва еди-колко-си, но пък вие ще се откажете от строителството на мостове, пътища, и всичко останало. И още една лъжа - коалицията им се разруши от това, че не можаха да си разделят парите. Гроздан Караджов излезе и каза, че не може с тези крадци да управлява, и напусна коалицията. ГЕРБ упражни правото си на вот че не подкрепя тези хора", заяви Бойко Борисов.

"Предлагам лидерите да се дръпнем, за да може контактните групи да работят по-лесно. Ситуацията е такава, че на нови избори ще е същото. Надявам се, че разумът ще надделее. Контактните групи ще направят точно този списък за важните неща за България, така че да гарантираме съответните действия", допълни Борисов.

Вашингтон: Няма индикации, че Русия се готви да използва ядрено оръжие

Това заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер

Ние нямаме повод да актуализираме нашата стратегическа ядрена позиция, също както и нямаме индикации, че Русия се подготвя да използва по един непосредствен начин ядрени оръжия. Това заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Това изказване идва ден след особено силните думи на президента на САЩ Джо Байдън, който заяви, че светът за първи път от Студената война е изправен пред риск от ядрен Армагедон.

В отговор на въпрос дали тези предупреждения на Байдън са свързани с нови разузнавателни данни, с които разполага САЩ, говорителката на Белия дом отвърна с "Не".

Тя добави, че думите на Байдън са подсилен вариант на досегашните изказвания от Белия дом, които показват колко сериозно се взимат заплахите от страна на Русия.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Борисов: Ядрената война е на вратата

Вашингтон: Няма индикации, че Русия се готви да използва ядрено оръжие

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!