Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Френското правителство представи план за енергийни икономии. Препоръката гласи: Бойлерите на

Бойлерите на 55 градуса, парното - максимум на 19, гласи препоръката

Препоръчва се и намаляване на публичното осветление между 1 и 6 сутринта

Френското правителство представи план за енергийни икономии срещу енергийната криза, която я заплашва през зимата, съобщи БНР.

"Всеки жест си струва" - такъв наслов избра френското правителство за плана за енергийни ограничения през зимата. Премиерът Елизабет Борн и шестима министри представиха плана, който обещава 800 милиона евро за обновление на инсталациите в сградите и транспорта. Както вече поиска президентът Макрон, французите са приканени да допринесат за намаляването на потреблението на енергия с 10%.

Бойлерите на 55 градуса, парното - максимум на 19, гласи препоръката. .Потребителите са съветвани да програмират електроуредите си като перални и миялни за по-ненатоварено време. За примерно поведение им се обещава и бонус, който не е конкретизиран засега. Около 100 евро обаче ще да бъде бонусът за избралите споделено пътуване с кола, в случай, че не могат да ползват обществения транспор или да работят от къщи.

За предприятията е изготвена харта от 15 точки. За някои офиси може да отпадне задължението за топла вода. Температурата ще бъде намалена в спортни салони и басейни (това вече е факт в някои градове)

Препоръчва се и намаляване на публичното осветление между 1 и 6 сутринта.

Взривовете на „Северен поток“ са огромна възможност за САЩ: Блинкен

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Източник/ци: Френското правителство представи план за енергийни икономии

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!