Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Евродепутати: Незабавното приемане на България и Румъния в Шенген

Да ви разкажа какво става в братския ЕС... Междувременно Борисов и Пеканов бързат към еврозоната

Огромната част от евродепутатите призоваха за незабавното приемане на България и Румъния в Шенген по време на дебати в Европейския парламент в Страсбург. По-рано българските евродепутати от всички политически групи излязоха с обща декларация, в която поискаха да падне 11-годишната блокада на Съвета на ЕС към двете страни.

"Срам ме е от българските и румънски граждани, затова, че не се третират еднакво", каза нидерландската евродепутатка Софи ин'т Велд, чиято страна се противопоставя на приемането на България и Румъния в Шенген.

Икономист: Италия е във фалит, а ако влезем в Еврозоната ни чака...

"Процесът за присъединяване не трябва да се превръща в прокси на бойно поле за други политически проблеми", допълни ин'т Велд.

"Срам ме е от правителството на Нидерландия, защото то е една от основните пречки и най-вече по вътрешнополитически причини. Спазването на европейските правила не е еднопосочна улица. Не може да има двойни стандарти. От тази позиция искам да призова премиера Рюте да спазва правилата и да подкрепи присъединяването на България и Румъния към Шенген".

Като припомни, че има нова геополитическа ситуация, евродепутатът от "Обнови Европа" Илхан Кючюк подчерта:

"Не може едни да бъдат държани до вратата, въпреки че са част от ЕС, а други да се ползват с големите блага и възможностите на ЕС.Този двоен стандарт създава двойно качество на гражданите".

Ние сме част от Шенгенската информационна система, която захранваме и допринасяме за сигурността на всички европейски граждани, каза евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

"Българските граждани са изморени всеки път да чуват едно и също нещо, че едно или друга страна в Съвета не взима решението поради техни вътрешни проблеми".

"Повече от 11 години един проект за решение събира прах след всички проверки и оценки на различни работни групи", каза евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанови допълни: "Единайсет години Комисията и Парламентът признават редовно готовността на България и Румъния и в същото време единайсет години българските и румънските граждани са заложници на политически игри, при които все нови и нови критерии се поставят пред двете държави, пълен разрез с правото от Шенген".

На приемането на двете страни в Шенген се противопостави германецът Гидо Рейл от Идентичност и демокрация, който заяви, че дълги години българо-турската граница е била в ръцете на мафията, което означава, че, по думите му, мафията носи униформа.

"Двете страни не трябва да са нито в ЕС, нито в Шенген", заключи той. Председателстващата заседанието прие това като обида на страни-членки и допълни, че ще информира за думите му председателката Роберта Мецола, за да предприеме необходимите мерки.

Същевременно се разбра, че от чешкото председателство ще бъде организирана експертна мисия в двете страни следващата седмица с представители на Комисията, която да оцени изпълнението на основни части от шенгенското законодателство. Въпросът за приемането на двете страни ще бъде разгледан на Европейския съвет през декември.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Източник/ци: Евродепутатите: Незабавното приемане на България и Румъния в Шенген - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!