Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нещата стават съмнителни: Федералната служба за гражданска защита и помощ при бедствия на Германия, моли гражданите да

Йордан Халачев

Реактор №3 на АЕЦ Tihange в Белгия премина непланирано в безопасен режим. Операторът на станцията, Engie Electrabel се опитва да разбере причините. Не е ясно дали спирането ще засегне електроснабдяването на Белгия.

По-голямата част от Бангладеш остана без електричество. Повреда е възникнала в националната електропреносна мрежа, пише Ройтерс.Енергийната система на страната излезе от строя около 14.00 часа местно време. В резултат на това 75-80% от територията на Бангладеш остана без електричество.

Европа не изключва пълно затъмнение, (blackout) тази зима. Еврокомисарят за хуманитарна помощ и защита при кризи Янез Ленарчич каза, че ако прекъсването на електрозахранването засегне само една или малък брой държави членки, други държави, от ЕС ще могат да помогнат с мобилни генератори, както се случва при природни бедствия. Ако по-голям брой държави бъдат засегнати, нещата стават съмнителни...

Федералната служба за гражданска защита и помощ при бедствия на Германия, моли гражданите да се подготвят предварително и да имат във всяка къща: фенерчета, кибрит, свещи, радио на батерии, печка за къмпинг на газова бутилка, запас от вода и храна за 10 дни, както пари и пожарогасители.

Мизерия: Как в Германия започнаха да пестят от дрехи, храна и отопление

Нов удар по Германия след тръбопроводите: Полша официално иска 1,2 трилиона долара от Германия

Турция поиска от Русия отлагане на някои плащания за руски газ до 2024 г., пише Bloomberg. Тънък намек за дебели обстоятелства се случи вчера - унгарският MVM получи възможност да отложи плащанията. Да, септемврийската инфлация в Турция достигна нов рекорд - 83, 5%, което е с 3, 3% повече от август. Ние ги следваме...

Италианската Eni е готова да плати за транспортирането на руски газ през Австрия, заяви шефът на компанията Клаудио Дескалци. "Газпром" трябваше да плати 20 милиона евро гаранция, но се ослуша. В бъдеще сумата за транспорт ще бъде уредена в рамките на взаимни задължения с Австрия, пише италианският La Repubblica.

Индонезия определи референтната си цена на въглищата за октомври на рекордно високо ниво от 330,97 долара за тон.

Възстановяването на въглищните електроцентрали в редица европейски страни е допринесе за нарастването на глобалното търсене на въглища, според индонезийското министерство на енергетиката.

Йордан Халачев
Българите трябва да имат енергийна прогнозируемост и да плащат нормални сметки за ток.
Голямата опастност от планираното от Козяк евроатлантическо правителство е с цел да прибере и усвои европейските фондове да полегне на бандитите от ЕК и да ни предаде.
След няколко месеца, ще паднат,ще избягат и ще оставят българите посред зима на борсовите цени на тока,седем пъти по-високи от поносимите.Това не бива да се случва.

Провал на теста за пестене на газ в ЕС – Регулатора: „Икономиите трябва да бъдат постигнати НЕЗАВИСИМО ОТ ТЕМПЕРАТУРИТЕ!“

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!