Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Непланувани Европейски трагедии?

Йордан Халачев

Европейски трагедии.

Германия, подобно на много други страни, ще трябва да реши откъде да купува природен газ. Взривяването на Северните потоци,за което Полша благодари на САЩ, остро постави въпроса за дисбаланса в необходимите количества газ. И което е не по-малко важно, на каква цена да го купят, за да са конкурентни? Конкурентността със САЩ беше пратена по дяволите от същите тези САЩ.

Взривовете на „Северен поток“ са огромна възможност за САЩ: Блинкен

Близкоизточните доставчици не могат да увеличат доставките, африканските също обещават малко, остават Русия и САЩ. Русия има ограничения и като обеми, и заради санкциите. А, Щатите имат дълго рамо за доставка, ограничения на обема и ценови шок. Има и норвежци, но техните обеми вече са отчетени в европейския баланс.

Какво ще прави Европа? Всяка страна ще принуди както промишлените, така и битовите потребители да пестят газ.

Ще започнат да спасяват икономиката си на първо място и няма да споделят газ с други. Това вече личи от ограниченията, които Австрия наложи на Италия. Същото правят Германия, Полша и т.н.

Може ли "Северен поток" да бъде възстановен бързо? Не.

Но една нишка от SP-1 все още е непокътната и теоретично може да се използва. Останалите три са унищожени изглеждат завинаги изгубени. Морската вода ще ги корозира за шест месеца, а сътрудничеството между Европа и Русия за спешен ремонт дори не се вижда на хоризонта.

Какво следва? Да признаем, че трябва да се намали потреблението на газ в ЕС. И да признаем,

че вече няма единен енергиен пазар в Европа, а това е първата стъпка към разпадането на ЕС.

Москва вече сключи сделка с Иран да му продава газа,с който досега снабдяваше държавите от ЕС. Да,точно с Иран.

Газа за Китай и Азия е от други находища.

Иран щял да ползва основното количество за собствени нужди,а другата част да продава на други държави.

Русия намери и купувачи за всички въглища, които преди това доставяше на страните от ЕС.

Китай и Индия реално подкрепиха Москва в Съвета за сигурност на ООН за референдумите,като се въздържаха и не подкрепиха САЩ.

Европейската комисия се провали, в опита на Урсула за поставяне на таван на цената на вноса на природен газ и конкретно на руския.Урсула се опита да измъкне "недосегаемия" американски газ от санкциите.

България бе една от 15-те европейски държави, които се противопоставиха.Срещу победата на 15-те "бунтовници",които се оказаха и болшинство" са Германия, Дания, Австрия и Нидерландия, които се опасяват, че ограничаването на цената ще ги направи неконкурентни.

Едновременните саботажи и диверсии на двата на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2", унищожиха надеждите на много европейци за възможността за връщане към старите времена и към предишните ниски цени на енергията.Съединените американски щати, постепенно унищожават Европа и европейската индустрия, принуждавайки европейските страни да продължат да подкрепят Украйна,а те ще доставят своя втечнен природен газ за Европа на баснословни цени.

Антиевропейските елити смятат,че Русия е принудена да увеличи притока на газ по сегашния маршрут през Украйна и това беше една от целите на американския саботаж.

Вероятният руски отговор на американския саботаж срещу газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2" е пълното спиране на доставките на природен газ за Европа.

Планът на Германия да замени руския газ се провали.Само една партида LNG от ОАЕ ще бъде доставена на плаващ терминал в Германия до началото на 2023 г., съобщи Bloomberg. Чехия върви към дъното. Индустрията й е на ръба на колапса. И всичко това заради недомислени? правителствени решения, довели до апокалипсис в енергетиката на страната. Неслучайно на два пъти по 70 000 чехи, пълниха Вацлавския площад в чешката столица.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!