Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Марков: Това е най-идиотското решение на западен политик след Втората Световна война

- милиони европейци да са без топла вода, да не се къпят и перат, без улично осветление, на студ, с фалирали бизнеси и цени до небесата

- Г-н Марков, вие сте с юридически и политически опит, бил сте 9 години конституционен съдия. Как ще коментирате анексирането на четирите области - Херсон, Донецк, Луганск и Запорожие - от Русия от правна гледна точка?

- За съжаление правото на силата отдавна победи международното право. Да припомним само бомбардировките на НАТО над Сърбия, при които загинаха и деца и беше разрушена инфраструктура на страната. Това стана 1999 г. с пълното игнориране на ООН.

През 2003 г., без съгласие на ООН, американци и англичани удариха Ирак, което доведе до колосални жертви и разрушения. Тони Блеър се оказа лъжец, след като заяви пред целия свят, че Саддам Хюсеин има химическо оръжие. После си посипа главата с пепел, че заради Щатите е лъгал, заради добрите им отношения.

В случая в четирите бивши украински области се проведоха референдуми за присъединяване към Русия. Не съм броил бюлетините. Видях обширни репортажи по унгарските телевизии. Имаше очевидна активност, майките ходеха с децата до урните. Хората бяха угрижени. Даваха броенето на бюлетините, радостта след това и развяването на руски знамена.

Вчера стана ясно, че тези републики са вече анексирани от Русия, имаше церемонии, договори и прочие. Гражданите им са вече руски граждани, юрисдикцията е руска и военната защита - руска. Нападението срещу тях ще е нападение срещу Русия. Това е според руснаците. Разбираемо, Украйна и светът не признават анексията, но тя е, както описах, факт.

Да припомня, че дори без референдум САЩ създаде цяла нова държава на Балканите - Косово. Тя е непризната не само от Сърбия, но и от Испания, Румъния, Словакия Гърция и Кипър. И какво от това! Косово си съществува и национален отбор по футбол има.

- Володимир Зеленски веднага поиска влизане в НАТО, а Дмитрий Медведев отговори, че това ще доведе до Трета Световна война?

- За Медведев не знам, но Меркел призова думите на Путин да се взимат на сериозно, както и заплахите му за ядрени удари. Тя посочи, че това е признак не на страх, а на политическа мъдрост и оставя повече възможности за маневриране.

Прочее, самата Меркел неотдавна призна, че Путин просто е чакал тя да си тръгне и да почне войната. Тази жена беше 16 години канцлер на Германия и отлично познава руския президент. Живяла е в бившето ГДР, ходила е в СССР.

Думите на Меркел трябва да бъдат чути. Орбан, който й беше опонент за мигрантите, е прав, че след като се оттегли, Европа остана без лидер, който да тежи пред американците и руснаците, чиито интереси за слаба Европа негласно съвпадат. При това, за разлика от Макрон и Шолц, госпожата не е свързана с американски банкови кръгове.

Меркел, за да се разприказва така, очевидно е разтревожена от предстояща война с тежки последици за Европа.

- Във Фейсбук пуснахте интересен пост Урсула фон дер Лайен да бъде сменена от Меркел като шеф на Еврокомисията.

- Точно така. Урсула е длъжна по Лисабонския договор да се грижи за живота, здравето и работата на гражданите на ЕС, а не за тези на Украйна, Сирия, Ирак, Афганистан, Виетнам.

Санкциите, които лансира под диктовка на Щатите, не удариха руснаците, а европейците. Това е най-идиотското решение на западен политик след Втората Световна война - милиони европейци да са без топла вода, да не се къпят и перат, без улично осветление, на студ, с фалирали бизнеси и цени до небесата. Тази жена не е на себе си. В Европа ще има невиждани в историята бунтове, хората ще пометат всичко пред себе си, ще падат правителства и президенти!

Меркел сбърка с мигрантите, но няма друг европейски политик, който да призове за мирни преговори и дори да ги води. Тя трябва да бъде молена на колене да го направи. Въпрос на дни е да започне война. Американците са далече, а дето е викал Де Гол трябва да знаем, че те не са европейци. Виктория Нюланд през 2014 г. рече “Майната му на ЕС“. Ами ако каже и Путин майната му на ЕС и изпепели Европа? Зеленски иска да си върне териториите, ама руснака вика, че ще става Отечествена война. Вече припомних, че руснаците такава не са губили... Щатите искат Украйна да се бие до дупка, до последния украинец, за да се отслаби Русия! Да, ама вече Европа се отслаби повече от Русия. 

- Доста познавате последно време. Познахте за изборите до дупка у нас, победата на Мелони в Италия и, че тази есен ще има протести като есента на 1989 г.. В Прага вече започнаха...

- Не само в Прага, а в Бърно и Острава също. На “Вацлавски намести“ излязоха толкова хора, колкото 1889 г. декември, когато Хавел говори от балкона. Това призна чешкия правосъден министър Павел Блажек.

В Братислава хиляди словаци бяха на улиците срещу санкциите, В Кьолн също. Източна Германия е на прага на бунтове, невиждани от ноември 1989 г., когато в Лайпциг и Дрезден ревнаха "Ние сме народа!". Тогава на 9 ноември бутнаха Берлинската стена, сега ще бутнат правителството.

Белгия готви национална стачка, в Холандия фермерите се бият с полицията на Рюте. В Англия има движение да не плащат сметките. Правителства и президенти ще падат като круши от народния гняв.

- Ами то и тръби взеха да гърмят... Какво стана със Северен поток, вашата версия каква е?

- Кой е физическият извършител едва ли ще се разбере. Улики има всякакви. Същата вечер след инцидента, унгарската национална телевизия излъчи запис от началото на февруари, на който Байдън дава брифинг на живо. В прав текст казва, че ако Русия влезе в Украйна, Северен поток ще спре да работи. Журналистка с червено костюмче и бяла маска попита как така, като решението взимат германците? Президентът  отговори: “Бъдете спокойна, ние ще се погрижим това да стане“.

Бившият полски външен министър Сикорски пък си пусна пост “Благодаря ти САЩ“ след взривовете.

Важно е, че същата нощ по Fox News, най-популярният консервативен журналист Тъкър Карлсън директно и цветисто обвини Байдън в това злодеяние. По-късно и  самият Доналд Тръмп направи намек, че Байдън ще предизвика и разпали Трета Световна война.

Съжалявам за прогнозата, но мисля, че скоро ще бъдат взривени и тръбите на газопровода “Дружба“, за да бъдат наказани Орбан, дето прави национално допитване до хората за санкциите, и чехи и словаци, дето се бунтуват срещу либералните правителства в страните им.

- Казахте Доналд Тръмп. До изборите в Америка остава месец. Ще победят ли републиканците? Битката е за Конгреса, Сената и губернатори... Някои казват, че това е битка за света, за да се избегне Третата Световна война.

- Много интересен е коментара на господин Маруан Бишара, виден анализатор от “Ал Джазира“. Той казва: “Репресират го, дела му водят, присмиват му се, ама той ще се смее последен“.

И още казва: “Марката Тръмп работи и той ще спечели убедително“. Тръмпизмът, допълва още той, работи и по света, като дава пример с победата на Мелони в Италия и предстоящата на Натаняху в Израел, както и чудесните резултат на Льо Пен във Франция.

Моето мнение е, че взимането на дипломатическия паспорт на президента Тръмп е падение на американската радикална левица, злепоставящо Америка и ще има обратен ефект. Тръмп ще спечели шеметна победа и светът ще се обърне. Той ще спаси човечеството от ядрена война. Той не е фанатик-войнолюбец. Той е срещу войните, глобализма, износа на демокрация и цветните революции, унищожаване на традиционното християнско семейство.

Докато беше президент не направи войни и майдани. Тръмп директно обвини Байдън за войната, довела и до обединяването на Русия и Китай. Аз добавям и Индия. Тръмп изрично каза, че не би допуснал тази война и щеше да се разбере с руснака. Тръмп е последната надежда на човечеството!

- А каква е унгарската позиция по сагата с войната в Украйна?

- Маджарите са за мир и териториалната цялост за Украйна. Приеха над 1 милион бежанци. Същевременно не считат, че санкциите ощетяват руснаците, а удариха европейците. Орбан изключва участие във войната. Каза, че унгарският народ няма да плаща цената на войната, а ЕС се простреля в белия дроб с тези санкции.

В Унгария ще има народно допитване за санкциите, подобно на това за мигрантите, джендър идеологията и короновируса. Глас народен, глас Божи.

Източник/ци: Георги Марков: Меркел да смени Урсула, за да оцелее Европа! Тази жена оставя европейците без топла вода и да не се къпят - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!