Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И замириса "леко" на ЙОД? НАТО за „Северен поток“: Ще има решителен отговор на този умишлен, безразсъден и безотговорен саботаж

Тръмп намекна, че САЩ могат да стоят зад саботажа на руските газопроводи за Европа

Тъкър Карлсън: Байдън ни каза, че ще взриви "Северен поток", но не го взехме насериозно.... ( ВИДЕО )

Бившият външен министър на Полша благодари на САЩ за взривения "Северен поток". Белият дом: Нелепи са руските намеци, че САЩ може да са отговорни за течовете от "Северен поток"

НАТО в официална реакция относно повредите на газопроводите на "Северен поток 1" и "Северен поток 2" определи случилото се като умишлен, безразсъден и безотговорен саботаж.

Как ЦРУ взриви Сибирския газопровод в най-успешната си антируска операция

"Цялата налична към момента информация показва, че това е резултат от умишлени, безразсъдни и безотговорни саботажни действия. Тези течове причиняват рискове за корабоплаването и значителни екологични щети. Подкрепяме провежданите разследвания за установяване на произхода на щетите...

Русия започва наказателно дело за тероризъм за взривовете по "Северен поток"

Всяка умишлена атака срещу критичната инфраструктура на съюзниците ще бъде посрещната с единен и решителен отговор", гласи съобщението на Алианса.

Ira Antonova:
Пресконференция в Държавния департамент
Журналист:
Кой взриви Северен поток 1 и 2 ?
Представител: Руснаците!
Журналист: Но те можеха просто да врътнат крана!
Представител: Заял им е кранът.

Същевременно Министерството на външните работи на Русия днес заяви, че течовете по газопроводите "Северен поток" са възникнали в зона, контролирана от разузнавателните служби на САЩ, съобщи РИА Новости.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи като "жалки" опитите на говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер да разясни значението на думите на Джо Байдън за прекратяване съществуването на проекта "Северен поток 2".

Захарова също така нарече "смехотворни" и "лъжа" думите на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, че атаките срещу газопроводите "Северен поток" и "Северен поток-2" не са от полза за никого.

Междувременно Си Ен Ен цитира източници от западното разузнаване, според които руски подводници са били забелязани в района на повредените газопроводи.

Източниците обаче подчертават, че няма доказателства, че подводниците биха могли да бъдат замесени по какъвто и да е начин в повредата.

Говорителят на датското министерство на отбраната също така отбеляза, че руският подводен флот традиционно е активен в Балтийско море. "Виждаме ги всяка седмица", казва той.

Днес стана известно, че шведската брегова охрана е открила четвърти теч в "Северен поток". От ЕС заявиха, че става дума за умишлена повреда. Германското разузнаване подозира, че става дума за саботаж на водолази или подводници, който може да е организиран от Украйна и проукраински сили, както и от Русия. Според тях, ако тръбопроводите не бъдат ремонтирани бързо, те могат да станат неизползваеми завинаги.

Съветът за сигурност на ООН ще се събере в петък, за да обсъди изтичането на газ от газопроводите "Северен поток" 1 и 2 в Балтийско море, за което се предполага, че е саботаж, обяви вчера шведският външен министър Ан Линде, цитирана от световните агенции.

Източник: dnes.dir.bg

Източник/ци: НАТО за „Северен поток“: Ще има решителен отговор на този умишлен, безразсъден и безотговорен саботаж | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!