Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия започва наказателно дело за тероризъм за взривовете по "Северен поток"

Руската прокуратура е установила, че около 26 септември в района на датския остров Борнхолм се били извършени умишлени действия за повреждането на газопроводите по дъното но Балтийско море.

Следователи от руската Федерална служба за сигурност са започнали по данни на Генералната прокуратура наказателно дело за акт на международен тероризъм във връзка с взривовете на газопроводите "Северен поток" 1 и 2, съобщи днес за ТАСС пресслужбата на прокуратурата. Според съобщението е започнало предварително следствие.

Прокуратурата е констатирала, че не по-късно от 26 септември в района на датския остров Борнхолм се били извършени умишлени действия за повреждането на газопроводите по дъното но Балтийско море. "Вследствие на тези действия на Руската федерация е нанесена съществена икономическа вреда", казаха от органа на обвинението.

Компанията "Норд стрийм" ("Nord Stream AG") съобщи за "безпрецедентни разрушения" на три места по двата газопровода, една на "Северен поток 2" и две на "Северен поток 1". След това шведски сеизмолози съобщиха, че същия ден са регистрирали две експлозии по маршрутите на двата газопровода, които минават по дъното на Балтийско море. Авариите са станали в акваторията на Дания и заради изтеклия през водата в атмосферата природен газ е забранено преминаването на самолети и кораби през зона с радиус пет морски мили (9,26 км).

Източник: БТА

Тръмп намекна, че САЩ могат да стоят зад саботажа на руските газопроводи за Европа

Байдън ни каза, че ще взриви "Северен поток", но не го взехме насериозно. Това, което прави е безразсъдно, но последователно

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Източник/ци: Русия започва наказателно дело за тероризъм за взривовете по "Северен поток" | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!