Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп намекна, че САЩ могат да стоят зад саботажа на руските газопроводи за Европа

Атаката срещу  руските газопроводи „Северен поток 1“ и 2 в Балтийско море може да доведе до Трета световна война, предупреди бившият президент на САЩ Доналд Тръмп. Той намекна, че извършителят може да бъдат САЩ.

Тръмп публикува коментара си в своята социална мрежа Truth Social, като сподели клип от февруари, в който неговият наследник, президентът Джо Байдън, каза пред журналисти, че „ако Русия нахлуе в [Украйна], вече няма да има „Северен поток 2". Ще сложим край на това.“ Запитан как точно Вашингтон планира да постигне това, като се има предвид, че тръбопроводът е под контрола на Германия, Байдън отговори: „Обещавам ви, че ще можем да го направим“.

"Уау, какво изявление. Някой нещо за Трета световна война?"

Това написа в социалната мрежа Gab 45-ят президент на САЩ Доналд Тръмп и припомня репликите на Джо Байдън от 7 февруари т.г., в които той предупреждава, че

"Ако Русия нападне... тогава повече няма да има "Северен поток 2". Ние ще му сложим край."

Репортерът го пита: "Но как ще направите това, след като... проектът е под контрола на Германия?"

Байдън отговаря: "Обещавам ви, че ще можем да го направим".

Тръмп публикува и видеоклип с репликите на Байдън и репортера и отбеляза:

"Всички говорят за големия ураган, който идва към Флорида, както и би трябвало, но може би по-важно събитие в дългосрочен план е съобщението, че газопроводите "Северен поток" 1 и 2, излизащи от Русия (които аз поставих на вниманието на света като президент и обясних колко обезпокояваща би била зависимостта от тях за Германия и други части от Европа. Всички се смяха тогава, но вече не се смеят!), са били САБОТИРАНИ. Това може да доведе до огромна ескалация или Война"!

Постът беше очевиден удар срещу Байдън, намеквайки, че САЩ биха могли да бъдат свързани с течовете, открити по-рано тази седмица по тръбопроводите „Северен поток“, които свързват Русия с Европа – тръбопровод No2 специално с Германия – под Балтийско море.

„Дейли мейл“ се обърна към говорителя на Тръмп Тейлър Будоуич за изясняване, но той каза само, че „изявленията на бившия президент на САЩ говорят сами за себе си“.

Тръмп посвети няколко поста на инцидента с тръбопроводите „Северен поток“ – „голямо събитие, което не трябва да води до голямо решение, поне още не“, пише той.

Тръмп свърза инцидента с конфликта в Украйна и заяви, че военната конфронтация между Москва и Киев „определено нямаше да се случи, ако бях президент“.

Вашингтон трябва да работи за постигане на договорен мир между Русия и Украйна, настоя Тръмп. „И двете страни се нуждаят и го искат. Целият свят е застрашен.“

Тръмп, който наложи санкции на проекта „Северен поток 2“, докато беше на власт, напомни на последователите си в друг пост, че именно той е довел тръбопроводите „до вниманието на света като президент, когато обясних колко осакатяваща може да бъде зависимостта от него за Германия и други части на Европа“.

„Всички се смееха по онова време, но вече не се смеят!“ Той посочи.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Източник/ци: Тръмп намекна, че САЩ могат да стоят зад саботажа на руските газопроводи за Европа - Обективно

Тръмп намекна, че Байдън разпалва Трета световна война покрай саботираните газопроводи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!