Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия свиква Съвета за сигурност на ООН заради атаката срещу „Северен поток“

Кадри от изтичането на газ от "Северен поток", публикувани от военното министерство на Дания

Москва иска  извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради провокациите с газопроводите „Северен поток“ 1 и 2, съобщи  говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в публикация в Телеграм. И двата тръбопровода бяха сериозно повредени по-рано тази седмица след умишлена атака.

Датските власти потвърдиха изтичане на газ от тръбопроводите недалеч от остров Борнхолм в Балтийско море в понеделник, след като операторът съобщи за загуба на налягане както в Северен поток 1, така и в 2. Шведските и датските власти по-късно потвърдиха, че е имало серия от подводни експлозии преди течовете да бъдат потвърдени.

В публикация в Туитър бившият полски външен министър Радослав Сикорски, който в момента е евродепутат, „благодари“ на Вашингтон за унищожаването на тръбопроводите. Москва, която нарече инцидента „терористична атака“, също посочи САЩ като потенциален заподозрян.

Бившият външен министър на Полша благодари на САЩ за взривения "Северен поток". Белият дом: Нелепи са руските намеци, че САЩ може да са отговорни за течовете от "Северен поток"

Популярен американски журналист попита дали САЩ са взривили руските газопроводи

През февруари американският президент Джо Байдън се закани, че САЩ ще сложат край на „Северен поток“, ако Русия нахлуе в Украйна. На въпрос на журналист как ще го направят, след като газопроводът е под контрола на Германия, американският президент отговори: „Обещавам ви, можем да го направим“.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Източник/ци: Русия свиква Съвета за сигурност на ООН заради атаката срещу "Северен поток" - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!