Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Италия се отказа от самоубийство. Брюксел е възмутен

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, говорейки в Принстънския университет, каза дословно следното: „Ще видим резултата от вота в Италия. Избори се проведоха и в Швеция. Ако нещата тръгнат в лоша посока, имаме инструментите, както в случая с Полша и Унгария".

Това твърдение не може да се разглежда по друг начин освен като заплаха за италианското общество, ако то се осмели да гласува "погрешно" и "погрешните" политически сили дойдат на власт в страната. Това обаче важи и за Швеция, където в момента се формира дясно правителство. Както и да е, изявлението на фон дер Лайен естествено предизвика скандал и Матео Салвини поиска тя да уважава „гласа на свободния, демократичен и суверенен италиански народ“.

Откровено непрофесионалното изказване на Фон дер Лайен (не можеш да говориш такива неща публични, ако си длъжностно лице) потвърждава сложността на ситуацията за Брюксел и за целия либерално-глобалистко-проамерикански естаблишмънт в Европа.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Почти всички страни от Стария свят започнаха единодушно да провеждат бързото унищожаване на собствената им енергетика, индустрия и икономика като цяло, както и социалната сфера.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Може би единственото изключение тогава беше Унгария, която, без да прави особено гръмки изявления и резки жестове, продължи да се придържа към своята линия на защита на националните интереси.

В същото време може само да се гадае какво е накарало индустриалните елити на Западна Европа, особено Германия, да се съгласят на политика, която е открито вредна за техните страни.

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Реториката на официалните лица и мейнстрийм медиите става все по-тревожна за предстоящата енергийна и социално-икономическа зима в Европа. Все по-често и по-шумно звучащите предложения за връщане крачка назад обаче срещат яростна съпротива от страна на управляващата либерална върхушка, която неволно потвърждава теорията, че тя действа по заповед и в интерес на САЩ за унищожаване на европейските партньори.

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

Проблемът на Брюксел и неговите съратници в целия ЕС е, че това най-"яростно противопоставяне" е предимно риторично, а ЕС не разполага с достатъчно реални инструменти за натиск върху "ренегатите".

Да, в някои случаи е възможно да се справите с неудобни фигури с мръсни методи под прикритие, както се случи с бившия австрийски канцлер Себастиан Курц и бившия шеф на австрийското външно министерство Карин Кнайсел. Но, например, дълги години не могат да направят нищо с унгареца Виктор Орбан, както и с полските власти, които са русофоби, но на които не им пука за Европейския съюз.

Що се отнася до официалния натиск върху „отстъпническата“ страна, тук не всичко е лесно. Брюксел все пак успя да създаде някои инструменти в тази посока. В цитираното изявление Фон дер Лайен по същество заплаши Италия с финансови санкции, прекъсвайки подкрепата от Брюксел. Унгария е изправена пред тази заплаха в момента.

Като цяло Европейският съюз все още функционира на принципа на консенсуса, единодушните решения. Така че не е случайно, че все по-активно се хвърлят идеи за необходимостта от премахване на този принцип и преминаване към вземане на решения въз основа на мнението на мнозинството.

Тези реформи се смятат за много актуални, тъй като дълбочината на бездната, в която ги тласкат националните власти и Брюксел, започва да достига до населението на европейските страни. Така че наклонът на обществените настроения, масовите протести и гласуването не за "правилните" политически сили изглеждат почти неизбежни. Освен това „ренегати“ като Унгария най-после престанаха да се смущават от неодобрението на Запада за позицията им и гръмко заявяват, че нямат намерение да мръзнат – буквално – в името на общоевропейската солидарност.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Източник/ци: Италия се отказа от самоубийство. Брюксел е възмутен - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!