Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Димитър Любенов с Поршето убиец с кокаин и алкохол в кръвта. Съдружникът му: Димитър не шмъркаше, беше враг на алкохола и наркотиците! Жената на убиеца...

кадър: Катастрофи в София, ФБ, 24 часа

В прокуратурата има показания, че Димитър Любенов, който със своето "Порше Панамера" уби французина Лорен Пети, се е държал нагло след катастрофата. "К'во ви пука за нек'ви французи, вие българи ли сте", е крещял той, а за безочливото му поведение свидетели са разказали на разследващите.

Съдружникът му: Димитър не шмъркаше, беше враг на алкохола и наркотиците!

Токсико-химичната експертиза от кръвните проби на шофьора, предизвикал катастрофата с жертва на Околовръстното шосе в София в неделя, показва наличие на кокаин и 1,7 промила алкохол, съобщава "Нова телевизия".

По принцип кокаинът, който е и най-скъпата дрога, се разгражда от организма за няколко часа. Това означава, че 39-годишният Димитър Любенов е приел наркотика малко преди катастрофата.


Димитър Любенов бил заклет фен на високите скорости

Все още се чакат резултатите от експертизата, която трябва да покаже с каква скорост се е движел Любенов, когато спортната му кола връхлита друг автомобил с трима души в нея. На място загина 64-годишен французин.

"Какво ви пука за някакви французи? Вие истински българи ли сте?" - викал след катастрофата Любенов. 

През годините Любенов често е бил засичан да нарушава правилата на пътя. По данни на полицията има неизплатени глоби за превишена скорост на стойност над 1900 лева.

Лорен Пети се казва убитият французин. Той е бил в Банско, където синът му е празнувал рожден ден. Синът му е женен в България.

Съдружникът му: Димитър не шмъркаше, беше враг на алкохола и наркотиците!

Непосредствено след фаталния сблъсък на Околовръстното шосе в неделя рано сутринта, обвиняемият Димитър Любенов звъни на един от най-близките си приятели - своя съдружник Стойчо Тодоров. Моли го да пристигне на мястото на инцидента. Това разкрива в интервю пред Би Ти Ви Тодоров, който обаче не бе представен с името си в репортажа на медиата.

„Единствено ми каза, че съжалява… Каза, че най-големият му съдник е Господ и ме помоли човекът да се грижа за майка му и за детето му. Аз съм човекът, който ежедневно беше до него през всичките тези години“, каза  приятелят на обвиняемия за тежкия инцидент.

Двамата освен близки приятели от над 15 години са и партньори – имат бизнес за изграждане на канализационни системи. Компанията се казва "СиД Партнерс", като в името й са вплетени първите букви на съдружниците Симеон и Димитър, установи Lupa.bg. Дружеството е регистрирано през 2013 г., а през 2019-а е имало 214 000 лева оборот, но 0 лева печалба, става ясно от подадените декларации в Търговския регистър. От тогава "СиД Партнерс" не е подавала счетоводни отчети, така че не можем да видим данните за 2020-а и 2021-а година. Компанията има назначени петима служители на трудов договор.

Освен това 29-годишният обвиняем има и собствена фирма - "Деал Ауто", която е регистрирана през 2021 г. с уставен капитал от 1000 лева.

По думите на съдружника му Стойчо Тодоров, Димитър Любенов не е употребявал алкохол и наркотици, даже е бил „върл противник“. Експертиза обаче показва друго – по време на фаталния инцидент Димитър Любенов е шофирал мощната си спортна кола дрогиран и пиян. В кръвта му са открити 1,73 промила алкохол, както и употреба на кокаин.

Жената на убиеца Димитър Любенов: Той е най-разумния човек!

Димитър винаги вика шофьор от "Дринк енд драйв" (Пий и карай), когато е употребил алкохол. Не мога да си обясня станалото, обяви пожелалата анонимност половинка на Димитър Любенов.

Жената на Димитър посочи, че не може да си обясни случилото се. Тя описала половинката си като най-разумния човек. "Дори аз скоро имах рожден ден и ми прати на скрийншот номер на шофьор, който да ме вземе с моята кола", посочи жената.

"Аз нямам обяснение за случилото се и не мога да повярвам. Той е много организиран и много отговорен човек", добави тя пред "24 часа".

"Димитър спира колата, за да помогне на животни, не вярвам, че е казал "К'во ти пука за тия французи". Не го вярвам, но не съм била там, за да знам", посочи още майката на 3-годишния син на Любенов. Детето винаги се возело в столче.

За мен остава да се боря, каза жената. И обясни, че не знае откъде се е прибирал Димитър в 4 сутринта.

Припомняме, че катастрофата стана около 4 ч сутринта в неделя на Околовръстното шосе в София. 64-годишен френски гражданин загина, а двама пострадаха. Според очевидци на инцидента обвиняемият е карал с около 200 км/ч. Фактът, че най-разумния човек обича високите скорости показват 28-те му фиша за превишена скорост. Признава го и приятелят му Симеон.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Димитър Любенов с Поршето убиец с кокаин и алкохол в кръвта

Съдружникът му: Димитър не шмъркаше, беше враг на алкохола и наркотиците! - Lupa BG

Ето го Димитър, който с Поршето си уби французина Лорен Пети - Lupa BG

Жената на убиеца Димитър Любенов: Той е най-разумния човек! - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!