Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Паундът се срина до исторически минимум спрямо долара

Паундът падна до най-ниското си ниво спрямо щатския долар от 1971 г. насам. В началото на търговията в Азия стерлингът се понижи с над 4% до 1,0327 долара, след което възстанови част от позициите си до около 1,05 долара.

Британската валута беше подложена на натиск, след като доларът бе подкрепен от централната банка на САЩ, която продължава да повишава лихвените проценти. На сутрешната търговия в Азия еврото също достигна нов 20-годишен спад спрямо долара поради опасенията на инвеститорите относно риска от рецесия с наближаването на зимата, без да има признаци за край на енергийната криза или на войната в Украйна.

Питър Ешо, съосновател на инвестиционната компания Wealthi, заяви: ""При паунда натискът наистина се изостри от новината, че новото правителство ще намали данъците, което е про-инфлационна мярка. Като прибавим към това неотдавнашните енергийни субсидии и вестта, че може да се наложи Банката на Англия да проведе извънредно заседание за повишаване на лихвените проценти, всичко това води до паника", добави той. Миналата седмица световните пазари се сринаха, след като Федералният резерв на САЩ и няколко други големи централни банки, включително английската централна банка, повишиха лихвените проценти, опитвайки се да поставят под контрол нарастващите цени.

Доларът се облагодетелства от статута си на сигурен актив в периоди на нестабилност предвид редицата напълно случайни и непланирани кризи в света в момента, включително войната в Украйна. Еврото пък е под натиск най-вече заради енергийната криза в Европа. Изходът от изборите в Италия, където победа удържаха крайнодесните политически сили, също може да бъде в ущърб на еврото. 

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Източник/ци: Паундът се срина до исторически минимум спрямо долара - Труд

Еврото и британската лира с нови рекордни минимуми спрямо долара | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!