Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой се страхува от Джорджа Мелони? Бъдещата премиерка на Италия всява смут отсам и отатък Океана


May be an image of 2 people and people standing
May be an image of one or more people and people standing

БОГ, ОТЕЧЕСТВО, СЕМЕЙСТВО! ПЪЛНИ ЗАЛИ И ПЛОЩАДИ НА ДЖОРДЖИЯ МЕЛОНИ! Facebook

Бъдещата премиерка на Италия всява смут отсам и отатък Океана

Италианците в очакване на желязната си лейди

Няма да толерира разните ЛГБТ изцепки, особено ако те извращават семейните ценности

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Припомнят постоянно политическите ѝ корени

В САЩ обаче са подплашени също така от симпатиите на Мелони към Владимир Путин

45-годишната симпатична блондинка с ръст 163 сантиметра Джорджа Мелони ще е бъдещият премиер на Италия - сигурни са социологическите агенции на Апенините. Първият министър-председател на страната в пола би трябвало да се нанесе в правителствения дворец “Киджи” след 25 септември, когато между Алпите и остров Сицилия ще се произведат предсрочни парламентарни избори. Те ще бъдат спечелени от дясноцентристката коалиция с преднина пред левицата от поне десет пункта, като повече от половината гласове за погрома ѝ ще бъдат дадени за партията на Джорджа “Италиански братя”. А според коалиционното споразумение между формацията и другите два стълба на италианската десница - “Форца Италия!” на Силвио Берлускони и “Северна Лига” на Матео Салвини, премиер ще бъде лидерът на партията с най-голям принос за съкрушителната победа на предстоящия вот. Тоест Джорджа Мелони! 

Вече повече от месец тази прогноза с изключително висок процент на вероятност за сбъдване всява небивал страх по високите етажи на европейската власт в Брюксел. Защото Джорджа е преди всичко непоколебим критик и едва ли не враг на “френско - германската ос”, крепяща рахатлъка на тази власт. Като настоява в ръководството на Съюза Италия също да играе основна роля, но преди всичко той да не се “дели” на страни от А и Б група и подобаващо място в него да заемат тези от източната част на Стария континент. С други думи симпатичното русо миньонче кара чиновниците в Брюксел да треперят, защото била “совранистка”, която желае зачеркването на ЕС в сегашния удобен за наложилата се из него върхушка вид.

Естествено страхуващите се от Джорджа политици и бюрократи в Брюксел я поставят на един кантар с нарочените за националистически лидери Марин Льо Пен във Франция и Виктор Орбан в Унгария, които също като нея бленували “Европа на нациите” с тежест на всяка държава-членка. И не случайно най-върлите ѝ противници я винят, че можела да превърне Италия в троянски кон на Владимир Путин, чрез който президентът на Русия да стъпче европейската солидарност и да отслаби ЕС.

А отвъд Океана видни политици и наблюдатели, най-вече със симпатии към Демократическата партия на президента Джо Байдън, пък стигнаха дотам да нарочат Джорджа Мелони за “гладиатор на национализма и популизма”. И се страхуват неистово да не би хващайки правителствените юзди в Рим, тя да разклати не само ЕС, но дори атлантическото единство и устоите на западната демокрация, имайки предвид фашисткия генезис в нейната кариера. И в злъчни публикации мастити вашингтонски и нюйоркски вестници припомнят постоянно политическите ѝ корени в авторитарната диктатура на някогашния водач на Италия Бенито Мусолини. При това авторите на тези коментари знаят много добре, че казано с прости думи днес фашизъм означава да се сдобиеш с власт и да разрушиш системата, а условия и терен за това на Апенините няма никакви. В САЩ обаче са подплашени също така от симпатиите на Джорджа Мелони към Владимир Путин, които тя е демонстрирала открито през годините в изявления и честитки по различни поводи. Като опасенията на въпросните пишещи асове на Америка са, че тя може да заеме макар и косвено, ама пагубно за Запада страната на Русия във войната в Украйна. И неслучайно за да тушира тези страхове, във Вашингтон завчера прелетя съпартиецът на бъдещата премиерка и шеф на парламентарния комитет за контрол на специалните служби Адолфо Урсо. Който според информационните агенции бил успокоил домакините, посочвайки им, че неговата шефка може и да не е “проевропейка”, ама е била, е и ще бъде “върла атлантичка”.

В самата Италия от Джорджа Мелони се страхуват всички онези, които се безпокоят от нейните тежнения към консервативната социална политика във всичките ѝ измерения - защита на традиционното семейство и на подрастващите, спирането на изтичането на мозъци към държави, пръскащи за тях много пари, премахването на държавната хранилка за лентяите - вечни безработни, мними инвалиди и т. н. В паника са и привържениците на легализирането на т. нар. леки наркотици, на безразборните аборти, насилвачите и педофилите, на които симпатичната дама буквално обеща кастриране в случай на доказано престъпление. Силно шубе скова още т. нар. джендъри, които изпаднаха в паника, след като русото миньонче обяви, че няма да толерира разните ЛГБТ изцепки, особено ако те извращават семейните ценности. Да не говорим за все още толериращите нелегалната имиграция в Италия лица и политици, които бяха втрещени от намеренията на лидерката на “Италиански братя” да спусне морска блокада на Либия и да спре веднъж завинаги миграцията. Особено неприятна пък за неолибералните предприемачи - глобалисти е намерението на Джорджа Мелони да защитава родното производство, пресичайки “износа” му в чужбина и използвайки ефикасни лостове за неговото съживяване.

В същото време бъдещата премиерка на Италия е харесвана от всички нейни сънародници, които не живеят с изредените страхове на Брюксел, отвъд Океана и в самата страна. И които ще гласуват масово за нея след седмица, тъй като за тях Джорджа Мелони е радикален завой, поврат, от който се нуждае потъналата в дългогодишна стагнация и в застаряващо общество държава. А що се отнася до заглавието “Кой се страхува от Джорджа Мелони?”, то съвсем не е избарано за благозвучие, закачливо въвеждане към коментара и парадиране с театралната класика. Както американската критика пише преди 60 години за творбата на великия драматург Едуард Олби “Кой се страхува от Вирджиния Уулф?”, другото нейно заглавие спокойно можело да бъде “Кой се страхува да се изправи пред реалността?” В нашия случая с Джорджа Мелони узрялата за промяна реалност на Италия, на Европа и света.

May be an image of 1 person and standing
Facebook

Джорджа Мелони е родена на 15 януари 1977 г. в Рим. Баща й Франческо е бизнес-консултант от главния град на о. Сардиния -Каляри, а майка й Ана е от сицилианския Месина. Родителят е с леви убеждения, когато дъщеря му е на 8 години той зарязва семейството си, а момичето намразва до мозъка на костите си червените. И на 15 години се записва в младежката организация на крайно-дясната неофашистка партия Национално социално движение, която е основана през 1948 г. от бивши сподвижници на италианския  фашистки водач Мусолини. Когато през 1994 г. формацията застава на демократични позиции и е преименувана в Национален Алианс, Джорджа става лидер на нейната младежка организация. Според запознати от онова време е нейната сърдечна връзка с политическия й настойник, бъдещ министър в кабинети на десницата и кмет на Рим Джани Алемано. Едва навършила 29 години, младата жена е избрана  за депутат, от 2006 до 2008 г. е заместник председател на Камарата на депутатите, а от 2008 до 2011 г. е министърка  на младежта в четвъртото правителство на Силвио Берлускони. През 2014 г. е избрана за лидер на преименуваната в „Италиански братя“ партия Национален алианс. Няма висше образование, завършила е с отличие лицей за чужди езици, по професия е журналист, не е омъжвана, но живее под един покрив с тв-журналиста и писател Андрея Джанбруно от когото има дъщеря Джиневра. 

За нея

Силвио Берлускони: “Джорджа Мелони притежава всичко необходимо, за да ръководи силно правителство. Убеден съм, че то ще бъде прието с доверие в света и здраво свързано с Европа и Запада. Като гаранция за това може да се приеме моето присъствие в коалицията с нея. Но кабинетът ѝ ще бъде уважаван и авторитетен преди всичко защото защото нашата десница е наистина обединена. Но не от правилно разпределени управленчески постове, а заради идеите, програмата и проектите в името на Италия”.

Александра Геесе - евродепутатка от германските зелени: “Ако с Джорджа Мелони Италия започне да следва Полша и Унгария в крайно десните им забежки, демокрацията и европейскитеценности ще бъдат изправени пред сериозно изпитание. Но тя говори и за някаква антиджендърска идеология, която цели да бъдат ограничени нашитесексуални свободи и житейски избори. Плаши много и нейната върла омраза към имигрантите, смятам, че тя е в състояние дори да разцепе Европейския съвет.”

Сана Марин, премиер на Финландия: “Нямам нищо против Джорджа Мелони и смятам, че сънародниците ѝ ще изберат премиера, от когото имат най-голяма нужда. Не искам да се намесвам в предстоящите избори, освен това твърдо съм убедена, че мнозинството италианци са проевропейски настроени и ще зъщитят обединена Европа. Какво мога да кажа на една жена като Джорджа Мелони, която е истински политик: Ти си силна, способна, можеш да промениш света - давай тогава!”

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: Кой се страхува от Джорджа Мелони? - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!