Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цените на дървата за огрев в Германия скочиха с 85%

Цените на дървата за огрев и дървесните пелети в Германия са се повишили с 85,7% през август в сравнение със същия месец на миналата година, съобщи Федералната статистическа служба Destatis.

Данните показват, че разходите за дърва за огрев нарастват много по-бързо от потребителските цени като цяло, които са се увеличили със 7,9% през същия период.

„Причините за покачването на цените на дърва за огрев и дървесни пелети са увеличение на търсенето, както и по-високи покупни цени и транспортни разходи в дървообработващата промишленост“, обясни статистическата служба. Тя също така отбеляза, че повече хора в Германия се обръщат към дърва за огрев като алтернативен начин за отопление на домовете си на фона на нарастващите цени на енергията.

Германия, най-голямата икономика на Европейския съюз, се бори с енергийна криза на фона на спирането на доставките на руски природен газ. Миналия месец Берлин разкри серия от мерки, насочени към намаляване на потреблението на газ през предстоящия отоплителен сезон. Мерките включват понижаване на температурата за отопление в офиси и обществени сгради, с изключение на социални институции като болници, от 20 на 19 градуса. Предприятията, включително големите търговци на дребно, вече започнаха да намаляват използването на енергия.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Цените на дървата за огрев в Германия скочиха с 85 % - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!