Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изненада! Всичко живо се юрна да си купува къща в този край на България

300 000 евро е най-скъпата къща, която се продава в селище в Странджа планина. Населеното място е Велика, а за къщата е указано, че е двуетажна, с панорама към Странджа и морето, с барбекю, съобщава "Труд".

Има кът за отдих с камина и студио, а на втория етаж три спални с балкони. Плажовете на Лозенец са на 4 км от селцето. Втората най-скъпа къща в сърцето на Странджа е 260 000 евро - в люлката на нестинарството Бродилово. Селото е на 17 км от морските плажове и е с изключителна природа, а скъпият имот е с пет спални и с пет бани. В двора има също барбекю.

Сред селата в Странджа, къщите обявени за продаване са малко, в някои като китното Голямо Буково и Кости, например, няма имоти, с които собствениците искат да се разделят. Така е и в Граматиково, и в село Вършило и в Бръшлян- селото, с изключително красиви къщи.

За 20 500 евро може да се намери къща от 100 квадрата с двор 200 квадрата пак в Бродилово, за 17 500 евро може да се намери къща в Българи, също люлка на нестинарството. За този имот е указано, че постройката е “стара, но здрава”. В Индже Воевода, се продава къща за 82 000 евро - 200 квадрата с двор от 680 квадрата, а най-евтината къща в цяла Странджа е в Зидарово, но е за голям ремонт. Тя се предлага срещу 7300 евро и е 106 квадрата.

В село Кирово, се продава селското училище, което е префасонирано на луксозен имот с цена 125 000 евро.

“Търсенето на селски имоти продължава, но много зависи от състоянието им. Няма авантюристи, които да са готови на големи ремонти. Търсят се къщи, при парцелите кандидат-купувачите са малко”, коментират брокери.

“Интерес има от две години насам и мисля, че ще продължи. Имотите са много различни. Търсенето се обуславя се от селото и намеренията и желанията на купувача”, каза старши брокер Павел Павлов.

Източник/ци: Изненада! Всичко живо се юрна да си купува къща в този край на България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!