Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слуховете за преврат в Китай не се потвърждават

Ситуацията в Пекин е спокойна и няма засилени мерки за сигурност, съобщава РИА Новости. Жителите на китайската столица вече активно се подготвят за "Златната седмица" - седемдневен фестивал, посветен на 73-ата годишнина от основаването на Китай, която ще бъде отбелязана на 1 октомври. На главния площад на страната - площад Тянанмън - вече е поставена традиционната цветна аранжировка "Кошница с цветя и плодове", която всяка година привлича много туристи от цялата страна.

Няма видимо присъствие на службите за сигурност в Пекин, седмица преди Китай да отпразнува основаването на Народната република, свидетелства и репортер на Sputnik.

Непотвърдени медийни съобщения твърдят, че тази седмица китайската армия е планирала преврат по време на така наречената "Златна седмица", която предшества националния празник на Китай на 1 октомври .

Няма признаци на напрежение в столицата, казва кореспондентът на Sputnik. Навсякъде, където хората се занимават с ежедневните си задачи, включително на забележителния площад Тянанмън.

Пътуваниеята до и от Пекин са напълно възможни. Билетите за самолет и влак се предлагат онлайн, въпреки че цените са скочили преди празничната седмица. Няма прекъсвания на интернет или социални медии, или промени в телевизионните програми.

Стотици въздушни полети до и от летищата в Пекин действително са отменени, но на фона на хиляди, които се осъществяват по график. Закъсненията и отмените курсове са постоянен проблем в Китай от месеци поради пандемичните ограничения.

По-рано през деня непотвърдени съобщения, идващи от Китай, разкриха шокираща информация относно президента на южноазиатската страна Си Дзинпин. Въпреки че китайските медии не са потвърдили слуховете, туитовете на китайски лица предполагат, че президентът Си Дзинпин е бил поставен под домашен арест от Народната освободителна армия (НОА). Развитието идва ден след като Bloomberg съобщи, че китайски съд осъди бивш високопоставен служител по сигурността на доживотен затвор, завършвайки репресиите срещу "политическата клика", която той ръководи срещу Си Дзинпин, само седмици преди решаваща промяна в Комунистическата партия, съобщава HW News като подчертава, че новината не потвърдена от независими източници.

Дженифър Зенг, китайски активист за правата на човека, която сега живее в САЩ, публикува видео в своя Twitter, в което се твърди, че НОА се придвижва към Пекин.

По-късно самата Зенг написа, че липсата на новини от Китай най-вероятно говори, че слуховете за военен преврат в Китай са неверни, но каквото и да става в страната, то нещата през последните 3 дни показват, че е нещо небичайно. 

Източници: ria.ru, sputniknews. com

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Източник/ци: Слуховете за преврат в Китай не се потвърждават | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!