Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Урсула фон дер Лайен заплаши и Италия, ако тръгне в „трудна посока“


Урсула фон дер Лайен, председател на ЕК

ЕС разполага с „инструменти “, за да отговори, ако политическата ситуация в Италия тръгне в „ трудна посока “, каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя намекна, че страната може да бъде изправена пред наказания като тези, наложени наскоро срещу Унгария и Полша, ако предстоящите избори доведат до прогнозирания десен удар.

„Моят подход е, че каквото и демократично правителство да желае да работи с нас, ние работим заедно “, каза тя в отговор на въпрос дали има „ загриженост “ относно италиански парламентарен вот в неделя, в който консерваторите от Fratelli d’Italia (Братята на Италия) се очаква да заемат първо място.

„Ако нещата тръгнат в трудна посока, говорих за Унгария и Полша, имаме инструменти “, обясни фон дер Лайен.

Докато говорителят на ЕК Ерик Мамер побърза да поясни, че фон дер Лайен просто „подчертава ролята на Комисията като пазител на европейските договори по отношение на върховенството на закона“, не всички тълкуват думите й по този начин.

Матео Салвини, лидер на партия Лига, осъди „срамната арогантност “ на фон дер Лайен и призова ЕК да „уважава свободния, демократичен и суверенен вот на италианския народ“. Според последните социологически проучвания по-рано този месец неговата партия се очаква да спечели 12% от гласовете.

По-рано този месец ЕК препоръча спиране на 7,5 милиарда евро финансиране за Унгария, една трета от парите, които получава от Брюксел, заради предполагаема „ерозия на върховенството на закона“. Брюксел наложи подобно наказание на Полша миналата година, след като конституционният съд на страната постанови, че някои полски закони имат предимство пред тези на ЕС.

Предсрочните парламентарни избори в Италия бяха предизвикани от оставката на премиера Марио Драги през юли, след като партньорите му в управляващата коалиция го изоставиха. Според социологическите прогнози Fratelli d’Italia ще вземе 25% от гласовете. В допълнение към 12% на Лигата, коалиционният партньор Forza Italia се очаква да събере 8%, което означава, че победата за консервативния блок е гарантирана. Fratelli d’Italia спечели едва 4% от гласовете през 2018 г.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Урсула фон дер Лайен заплаши и Италия, ако тръгне в "трудна посока" - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!