Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Късно е чадо, мандалото падна"!

Йордан Халачев

"Късно е чадо, мандалото падна"!

Русия намери купувачи за всички въглища, които преди това доставяше на страните от ЕС.

Москва сключи и сделка с Иран да му продава газа, с който досега снабдяваше държавите от ЕС. Да, точно с Иран. Газа за Китай и Азия е от други находища.

Иран щял да ползва основното количество за собствени нужди, а другата част да продава на други държави. Всички се досещаме на кои държави и на какви цени. Отговорните екземпляри в ЕК и ЕС изглежда изпаднаха в шок, как си създадоха проблеми след газа и с въглищата.

Европейската комисия може да одобри транспортирането на стоки, включително въглища от Русия, съобщи малко по-късно Bloomberg.

Има един стар лаф: "Късно е чадо мандалото падна", който важи с пълна сила за Урсула, ЕК и говорещите, но немислещи бюрократични и държавни глави около нея.

ЕК обмисляла нови възможности и корекции в санкциите! Ха!

Според Bloomberg новите поправки гласят, че трансферът на стоки, включително въглища, трябва да бъде разрешен "за борба с хранителната и енергийната несигурност по света". И пак се оправдават със света, както и с украинското зърно, което уж беше за гладуваща Африка, а се озова в негладуващия Запад, а съмнителната, (отровна според някои зли езици), пшеница дори ние я ядем.

Може да бъде изображение с на открито

Forbes също наля масло в огъня:

Forbes: Има недостиг на торове в ЕС заради цените на газа. В Европа, освен енергийната криза, има недостиг на торове, поради покачването на цените на газа. „Последното от поредицата „постижения“ на ЕС е "да се простреля в краката“, се казва в статията. Сред "постиженията" изданието изброява Брекзит, политическите провали, предизвикването на собствени енергийна и хранителна кризи.

Рекордните цени на природния газ се отразяват пряко върху себестойността на продукцията, цените на европейските торове стават неконкурентни спрямо продуктите от Русия и САЩ. При такава ситуация на пазара голяма част от европейските производители на торове са принудени да затворят заводите си.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!