Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пълен абсурд, за който трябва на благодарим на...: В Плана за възстановяване и устойчивост са заложили ангажимент за намаляване на работата на нашите ТЕЦ-ве с 40% към 2025 г.

Тихомир Валериев Василев

Отдавна твърдя, че ИМАМЕ ТОК!
ТОВА ПОКАЗВАТ И ДОЛНИТЕ ГРАФИКИ!
И въпреки, че държавата е лош стопанин и упорито и ГЕ(Р)П и ПП саботират ремонта на ПАВЕЦ "Чаира" 850Мв(с изграждането на допълнителен язовир 1000Мв) и пускането на двата реактора( 2х1000Мв) от склада в Белене, ТОК ИМАМЕ и не зависим от газ, мас и т.н.!
Ето и малко факти:
Целият Балкански полуостров е зависим от износа на ток от България - имаме голям положителен баланс по отношение на всеки наш съсед. Към 08.09.2022 г. сме на 9,249 Гв.Ч. нетен плюс в търговията с ток.
Въпреки рекордите, цените на тока(свръх печалби) у нас все пак си остават най-ниски в региона.
Комплексът Марица-Изток е в основата на това предимство. ТЕЦ-овете отчитат почти 50% ръст на производството спрямо 2021 г. Мините работят с исторически рекордни темпове и не само захранват нашите ТЕЦ-ове, но и вече директно изнасят лигнитни въглища за Сърбия.
Тук иде да кажем, че слугите от ПП в Плана за възстановяване и устойчивост са заложили ангажимент за намаляване на работата на нашите ТЕЦ-ве с 40% към 2025 г. (на база 2019 г.).
Това е пълен абсурд, за който трябва на благодарим на ПП и, който се равнява като престъпление на затварянето на III и IV блок на АЕЦ"Козлодуй" от Меглена Кунева...но в това няма нищо чудно, нали човек на Кунева все пак е мандатоносител на ПП.
Важно за тях е да има панели и батерии, от които Прокопи да е доволен и да пълни трезори, а вие от панелките след 01.01
2023г. да плащате скъп и прескъп ТОК, а демагозите и популистите от политическия "елит" да ви обясняват как ще се борят държавата да ви компенсира с вашите пари от вашите данъци...
ДОЛНО И ЛИЦЕМЕРНО!
ГРАФИКИ: Александър Харизанов

May be an image of text that says '+2/+3 1500 6bлrapиR: maKcиmaлHи cToйHocTи BHoc и и3Hoc Ha eлeKTpoeHeprиR, npe3 2022r., MWh/h (Up To Rev. DATE-1) 1000 500 0 -500 BUGAA- Greece Macedonia Romania Import BULGARIA BULGARIA BULGARIA BULGARIA BULGARIA- Serbia BULGARIA-Turkey BULGARIA BULGARIA BULGARIA-Export BALANCE/ExportBGPP(.... Export -1500 BALANCE EXCHANGE 2000 Import MAX Export MAX 2500 3000 R1 a_harizanov'

No photo description available.

No photo description available.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!