Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ердоган: Не дължим обяснение на Европейския съюз за участието ни в срещата на ШОС – Мажд: Сегашната ситуация ми напомня инцидента с Чернобил


На срещата в Самарканд присъстваха истинските лидери на света. Лидерите на държавите, които притежават голям процент от богатствата на планетата, без които ЕС не може да съществува.
Сегашната ситуация ми напомня инцидента с Чернобил, когато тогавашния режим се чудеше как да съобщи новината на своите граждани, че нещата са доста сериозни. Сега е същото. ЕС се чуди, как да ни съобщи, че нещата не вървят на добро и отлага с всеки изминат ден новината, че този режим - режима на ЕС и САЩ са като масло в тиган - пак е масло, но не и каквото е било. Лошото е там, че ЕС не осъзнава, че маслото прегаря и не само видът му не е същия, но и вкусът му се променя.
/ Мажд Алгафари

Анкара не възнамерява да се отчита пред Европейския съюз за участието си в срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Самарканд.

Това каза турският президент Тайип Ердоган в интервю за PBS.

„Европейският съюз ни задържа 52 години, не ни позволява да се доближим до него, а след това пита: „Защо се срещнахте с тази или онази страна?“. Аз ще водя преговори. Водейки преговори в този момент, ние не сме под опеката на ЕС. Ние се срещаме с всички страни в света. Аз се срещам с господин Си Дзинпин, аз се срещам с господин Путин, аз се срещам с господин Моди. Аз водя преговори с всички страни в света. Защото ние сме част от този свят“, категорично заяви Ердоган.

Източник/ци: Ердоган: Не дължим обяснение на Европейския съюз за участието ни в срещата на ШОС | Политика | Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!