Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Свински черва

Как хубаво го е казал Народът – „преплетени като свински черва“ – образно, отблъскващо, дори плашещо, няма как да не го запомниш. И да си го представиш – един свински търбух, изпълнен с лепкава каша от черва, които се гърчат лениво.

Под „свински черва“ Народът е имал предвид най-вече политическите апашори или изобщо хора, свързани с властта. Апашори или пък хашлаци – как е по-подходящо да ги наречем?

Че са апаши, апаши са – и понеже Народът отдавна е наясно с това, те нямат и намерение да го крият. Но отскоро виждаме и нещо по-противно – неприкрита демонстрация на хашлащина, някои крадльовци се държат като провинциални хашлаци. Тази комбинация вече е направо нетърпима.

Свински черва – сравнението е грубо, прекалено натурално, но, за съжаление, е вярно. Преплели са се, това е факт – и дори не го отричат.

В комбинациите им, които лесно могат да бъдат разчетени, липсва всякакъв финес, за изобретателност да не говорим. Обичайно ги фасонират/облагородяват с идеологически аргументи – и те също са примитивни. Криминалната приватизация на Костов, която може да се нарече и гаменска, дава кураж на новите крадльовци, тя е техният идеал.

Те са наясно, че един Народ, който е склонил да бъде толкова лесно изигран, вече е готов да бъде изтърбушван всякак. От бандитската операция на Костов минаха повече от двайсет години, през които Народът (същинският) бе методично обедняван и унижаван – дотам, че вече не му обръщат никакво внимание. Това, че от време на време му подхвърлят по някой лев към мизерните пенсии или заплати нищо не променя.

Скорошни проучвания твърдят, че на 70% от работещите българи заплатите изобщо не им стигат. Това отвратително несъответствие с нормалния живот би трябвало да ги направи по-малко лековерни, неотстъпчиви пред инфантилния пропаганден натиск, главно на медиите.

Но се случва нещо, съвършено различно. Навремето Костов оправдаваше разгромната приватизация с обяснението, че трябва да бъде демонтиран социализма.

През последните месеци неколцина пришълци, които очевидно са негови апологети, също будалкат простолюдието с „идеологически“ аргументи – сега пък трябва да се спре „путинизацията“ на България, да се изкоренят корените на българското русофилство, а ако покрай това кярят нещо – още по-добре.

Тъкмо това се случва – и ние можем да се наслаждаваме на поредния български парадокс: депутинизират, но едновременно с това тъпчат рубли в джобовете си.

Ако бъде преглътнато и това, обикновените хора ще загубят и последните остатъци от доверие в държавата си, в която и без друго вече се чувстват като емигранти. Като ненужни плевели ще бъдат отскубнати критериите, без които не може да съществува нито едно общество. Когато си тръгнат от тук, пришълците (кирчовци) ще оставят след себе си немалко напълно объркани хора – по техен образ и подобие.

Президентът Радев мълчи и някак отегчено чака изборите – вместо да насочи служебните си министри по следите на газовата афера, тя поне е ясна. Ето, и Мая Манолова изнесе поредната фактура, която доказва далаверата. Хашлаците просто надплащат по 30 евро за всеки мегаватчас и така „депутинизират“. Това нормално ли ви се вижда?

Защо търпят тази свинщина, какво чакат всички?

Много ясно: изчакват новото раздаване на картите, след което – поне така изглежда – преплитането ще бъде генерално. Ще бъде извършено по такъв начин, че никой от основните играчи няма да иска да остане извън Свинската Мазня.

Ще играят всеки срещу всеки, ще си правят мръсни номера с белязани карти, ще се вкарват уж в затвора – а, всъщност, ще са си едно цяло. Опитвали ли сте да разплетете мазни свински черва – и да не сте, знаете, че това е невъзможно. Нека простолюдието да си фантазира каквото си ще – те са едно цяло, и това им харесва.

Е, от време на време, червото, което има по-добра ръка или е по-смахнато, ще дига патърдия – като Кирчо Рублата, например. Продължавам да се чудя, как общественото зрение – за слуха да не говорим – изтърпя палячовщините на този човек. Не се ли вбесявахте от глупостите, които кирчовци вършеха, да не говорим за дивотиите, които изговаряха?

Българинът до такава степен ли е загубил чувствителността си, та така лесно се хваща на брутално тъпи номера? Как не се намери някой да домъкне пред телевизионна камера ПростоКирчо/ПрК и да го подхване с въпроса – „Ти защо купуваш руски газ с посредници?“ и да му го зададе сто пъти – докато лъжите му пресъхнат.

Мирис на газ ли долавяме откъм „официалните“ медии (визирам главно телевизиите), че са станали толкова послушни? И нахални в същото време: в едно предаване известен експерт се опитваше поне накратко да обясни на публиката истината за конфликта с руснаците, но водещата важно го пресече: „Газпром“ прекъсна договора с нас“.

Пльосна тази лъжа и дори не примигна. Така не успяхме да научим пътят на рублите до джобовете на някои тукашни русофили. А тъпаците още не могат да вдянат, че ако руснаците неоснователно са прекратили договора, няма да напират да ни завлекат до Парижкия арбитражен съд, където вероятно ще ни ощавят подобаващо.

Лъжата вече е важен инструмент в телевизионното „общуване“ – и по-рано са го ползвали, но никога с такова усърдие. Иначе, проклетниците от „Газпром“ постъпиха по един и същи начин с всичките си клиенти, те пък бързо мирясаха: „Плащайте с рубли!“ – плащат, или по-скоро превалутират задълженията си, не се перчат и заканват като нашите кокорчовци.

На тях пък никой не им обръща внимание – заканите на най-усърдните блюдолизци не струват пукната пара, няма никаква гаранция, че утре няма да сменят посоката на езиците си.

Нали нелепата правосъдна министърка все плещи за „съдебна реформа“ – ето й един напълно подходящ случай, за да се затича веднага при Гешев: някакъв случайник, временно монтиран във властта, нарушава задълженията си към доставчика, сваля държавата на колене, след което вкарва в играта специално подбрани посредници. Дори един идиот ще схване далаверата – само не и правосъдната министърка.

И ББ трябва да направи нещо по-сериозно, а не само да ходи из страната и да казва, че пришълците са „загробили“ държавата. А то си беше ясно още от началото, че ще я загробят в джобовете на опекуните си – които имат предостатъчно опит от апашорската приватизация и могат да избелят и най-крадливата сделка.

Трябва да сте слепи, за да не схванете веднага, какви са прошляци във всяко отношение – въпросните натрапени ни гости, включително и дипломите им на курсисти от Харвард са такива – дипломи на полухарвадци. Само като фалшификатори ги бива.

ББ чака някой да се сети да им потърси сметка, сякаш не е чувал за омертата и практиката на свинските черва. Хората му достатъчно убедително размахваха фактури, доказващи газовата  далавера – време е да отиде с ръководството на партията си при главния прокурор и да му предостави въпросните фактури, както ПрК му занесе идиотските си „доказателства“, копирани от Гугъл.

Тия фактури обаче са истински и, извън всичко друго, са и безспорно доказателство за престъпното рублофилство на кирчовци. Държавата потъва заради тяхната некадърност – те се упражняваха като на шега с властта, която безотговорно им бе поверена. Потъваме, специално в енергетиката, и заради скритото им рублофилство.

Докато не дойдем на един акъл, кое е кражба и далавера и докато не схванем потайните игри на някои негодници, нищо няма да спасим от онова, което е останало от държавата. Това изобщо не е възможно,  докато търпим волностите на политическите хашлаци.

И ония „отвън“ все ще ни подмятат, понеже притворните игри на ПрК за дълго ще ни представят като една гламава държава. Но той не спира да мели срамни баналности, например – „Ние сме НАТО“, „Ние ще надграждаме Европейския съюз“ – но като нищо може да се случи и точно обратното, там, където стъпи кракът на такива като ПрК и трева не никне.

Но най-тревожното е друго: нещо сякаш се случва с Народа – той е виждал какви ли не забележителни личности, запазили достойнството си и в тоталитарните години. И как сега се съгласи да се остави на едни никакви хора?

Ами коалиционните партньори на рублофилите – как изобщо приемат да си партнират с неукостта и безотговорността им и дори не си дават сметка, че това задълго ще ги опозори.

Ще замажат всичко до изборите, дори ще го занулят, защото се чувстват уютно в мазнята от свински черва, могат да оцелеят само така. Нищо чудно да им харесва номерът с газовите посредници и да хранят надеждата, че и те могат някой ден да се вредят в някаква подобна далавера. Затова нямат никакво желание да разчовъркат греховете на аферистите.

Вижте, колко срамежливо мълчи Христо Иванов – а той дори организира демонстрации срещу руския газ. Но сега кротува, за да не го изхвърлят от свинската утроба. Приятно прекарване там.

А съглашателите от БСП можеха поне да надникнат зад театрото с американските танкери с втечнен газ, но и това не посмяха да направят. Сега са съучастници в лъжата за цената на въпросния газ. Приятно прекарване в Лъжата. От тях гузното мълчание, от Кирчо – място в свинската мазня.

Радев имаше всички основания да подгони рублофилите – едно, заради това, че бяха личните му предатели, второ – заради пълната им негодност, и трето – заради провала ни с Македония. Вярно е, че той ги репликира на няколко пъти сурово, в крачка направи няколко „Боянски ливади“ – ако си припомним прословутата пресконференция на Желю Желев, наречена така.

Но продължават да го набеждават за човек на Кремъл. Имаше възможност да разчупи този мит – и едновременно с това да разобличи истинското рублофилско лоби. Някой ден може и да го направи, има предостатъчно време за това.

А ония да си стоят преплетени, щом това им харесва. Но поне да се научат да казват „Да“ на два езика – само глупаците го правят на един. Да поддякват в едната и другата посока – и каквото стане. За друго не са  способни.

***

И още един щрих към мръсната игра на скритите рубладжии – за това ни подсеща един текст във Фейсбук на Ваня Григорова, добре известният експерт от „Подкрепа“. Ето го:

„ЕС  наложи санкции над руския петрол. Няколко държави поискаха и получиха дерогация. Т.е. право да не се съобразяват със санкциите и да продължават да внасят петрол от Русия. Българската дерогация е най-всеобхватна. През България може да се внасят големи количества петрол и да се преработват. Въпреки санкциите.

Това беше договорено от правителството на „Продължаваме промяната”.

Същото правителство „пропусна” срещу тези отстъпки за Лукойл да поиска от руската страна цената на бензина например да не надскача 2,50 лв. за българските граждани. Повтарям: „Продължаваме промяната” договори руският петрол да продължава да се внася, но НЕ договори поносима цена за нас.

Въпреки това укорът в анонимната статия – „Най-глупавата руска колония“, Клуб Z – не е към ПП, а към президента и служебното правителство, които при вече сключена сделка се опитват да постигнат по-поносими цени за хората и бизнеса. Това не е само предизборна кампания, геополитика е. И е за много повече от 4000 долара“.

***

Докато беше в удавеното село Богдан, ПрК можеше да призове Народа да дари по една своя заплата за възстановяване на поразените села – както ги призова заради украинските бежанци. Но не го направи.

Съсипаха Народа – превърнаха го в съд, в който да изхвърлят мерзките си фобии, отвратителните си комплекси, както и отровните си превращения.

Той пък, вече порядъчно обезсилен, отгледа криво-ляво поколения, които нямат никаква представа за истините и поуките на Миналото, напълно са зомбирани от сръчни измамници, фалшиви до петите – и затова наивно преглъщат дори най-скверните внушения, особено тия на скритите рублофили.

***   

Тук е мястото да припомня „Случаят Дянков“ – с фрагмент от един текст от 2016 година.

„Навремето го довлякоха чак от Америка за финансов министър. Той се превърна набързо в омразния герой на публиката. Беше странен тип, например – можеше да се шегува, че приличал на Брад Пит и пр. Излъчваше лудостта на човек, когото изневиделица са оставили да се забавлява с цяла държава.

Веднъж каза, че ще напляска руснаците. Каза го – и отиде да яде руски хляб в една руска банка. Такива са тия типове.

Ето как пляска Дянков – изявлението му е от 12 септември 2012 г: „Ние сме показали, че не се плашим от руснаците, нито от определени компании, нито от енергийни гиганти. Ако трябва, пак ще ги пляскаме”.

Така коментира вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков исканата от „Атомстройекспорт” неустойка от 1 млрд. евро.

Той определи тези искания като смешни и посочи, че руската компания е губила доста дела в Европа.

„Ще загубят още едно, ако тръгнат да се борят с нас. Добре сме подготвени… просто нямат шанс”, каза вицепремиерът.

България загуби делото и беше осъдена да плати 620 милиона евро. Голям кеф е Дянков да те пляска…”

***

Народът сякаш не може да се насити на мошеници.

КЕВОРК КЕВОРКЯН, специално за „Уикенд”

Източник/ци: Свински черва - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!