Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Светозар Съев: ЕС иска да ни върне на власт Бойко, за да могат Заедно да продължат да си грабят!

Румяна Ченалова

ЕС иска да ни върне на власт Бойко, за да могат Заедно да продължат да си грабят!

На дебата предизвикан от Манфред Вебер в защита на Бойко Борисов в Европарламента тази смела жена, Рамона Стругару, депутат от Румъния, каза следното:

Има някакво недоразумение в заглавието на този дебат. Звучи като че ли някакъв героичен лидер от опозицията в държавата е бил незаконно арестуван докато се е борил за демокрация и правата на човека.

Всъщност става дума за Бойко Борисов, бившият министър председател на България. Европейският парламент на осми октомври 2020 г. прие резолюцияза относно липсата на върховенство на закона и нарушения на фундаменталните права в България. Много от членовете на ЕНП гласуваха за нея. Цитирам една част: "Получени са множество сигнали за злоупотреба с европейски средства и корупция на най-високо ниво, за желанията на българите за справедливост, върховенство на правото и независим съд, за протестите срещу ерозията на демокрацията и всеобхватната корупция на всички нива и обвързване на организираната престъпност със самия министър председател. Край на цитата.

Г-н Борисов и неговата партия бяха на власт тогава.

Това ли е героят на опозицията, споменат в заглавието? Него ли се опитвате да превърнете в герой преди изборите? Следващият път мислете като гласувате.

Двойните стандарти вредят на всички нас. Но най разочаровани и обезверени ще останат българите.

Ако сега чрез този дебат се опитвате да избутате отново във властта Борисов и неговата банда, последствията отново ще бъдат за народа на България. И ние тук отново ще трябва да приемаме резолюции.

Светозар Съев

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!