Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕП реши, че ще спира фондовете за Унгария, докато продължава да има консервативно управление... отричащо новите европейски ценности

Кристиян Шкварек

ЕП реши, че ще спира фондовете за Унгария, докато продължава да има консервативно управление.

Европа отново настоява България да ратифицира Истанбулската конвенция с европейските ценности

Понеже въпросното управление бе избрано с огромен демократичен резултат за Орбан тази година, на ЕП му е леко трудно да формулира как така ще наказва демокрацията в страна членка. За тази цел днес изобретиха термин: в Унгария имало "хибриден режим на изборна автокрация". Сериозно, това измислиха.

Днес с мнозинство европейските депутати - 433 "за" срещу 123 "против" - одобриха доклад, осъждащ накърняването на демокрацията в Унгария от премиера Виктор Орбан.

"Липсата на решителни действия от страна на ЕС е допринесла за появата на "хибриден режим на изборна автокрация", т.е. конституционна система, при която се провеждат избори, но не се зачитат демократичните норми и стандарти", заявяват членовете на ЕП."

Въпросните "демократични норми и стандарти" си ги определят те, както и променят с времето. Към момента вече включват всякакъв отказ от приемането на ЛГБТ идеологията за държавна религия и масовата миграция за единствено възможно бъдеще. Докато Унгария отхвърля тези нови стандарти, тя ще бъде "изборна автокрация", наказвана за непослушание. Същото важи и за всяка друга държава, която се опита да запази някакъв бегъл помен от разсъдък и нормалност.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!