Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ дават $150 000 за „обучение“ на български журналисти как да отразяват Русия

Държавният департамент на САЩ финансира програма, която да обучи български журналисти как да отразяват Русия. Програмата на стойност $150 000 трябва да започне през октомври. Това става ясно от публикувано обявление в регистъра на федералните договори и поръчки на САЩ. Продължителността на обучението е от шест месеца до една година.

„Държавният департамент на САЩ чрез американското посолство в София обявява открит конкурс за организации, които да подадат заявления за изпълнение на програма за насърчаване на развитието на независими медии в България чрез обучение на журналисти и студенти по журналистика“, пише в обявлението за конкурса. Събирането на документи е приключило преди месец.

Целта на програмата е да „засили журналистическата устойчивост срещу руската дезинформация и манипулация в България. Грантополучателят ще провежда обучения и семинари за журналисти и студенти по журналистика от цяла България, включително влиятелни регионални журналисти извън столицата за откриване и защита срещу руска дезинформация в сферите на традиционните и онлайн медиите. Целта на тези обучения е да помогнат на журналистите да идентифицират и проверят фактите на потока от дезинформация, идваща от руски източници, пише в обявленето.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: САЩ дават $150 000 за „обучение“ на български журналисти как да отразяват Русия - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!