Следвайте "Буднаера" в Телеграм

С клиент на прокуратурата, който ударно добива общински морски терени, БСП ни учи как да се справяме с кризата

Съветският възпитаник, бившият партиен секретар и настоящ червен милионер Петър Кънев беше изборът на БСП за дебатите по бТВ как да се справим с кризата, с които започна седмицата на драгия български зрител. Кой е той? Разказваме, понеже като депутат от 2005 г. до този август приносът му е предимно към текстове в закони, които облагодетелстват декларирания от него печатарски бизнес – от принта на бюлетините и протоколите за изборите до екостикерите, които удвоиха цените на прегледите на 3,5 млн. български шофьори.

Ето кой е той и как бори кризата за наша сметка, с нашите пари на данъкоплатци и на гърба на горките червени бабички, които гласуват на изборите за такива като него:

Корнелия Нинова реши да открие националната кампания на БСП в Бургас, където водач на листата, в нарушение на устава на партията, е милионерът Петър Кънев.

Макар докарал „сипматизанти” с бял автобус, същия като оня, с който като депутати при режима на Орешарски двамата със сегашната му лидерка ягаха от обсадения парламент, на пуснатите лично от Нинова снимки от дрон можеха да се преброят едва 113 души, а правостоящите наоколо двадесетина бяха пиари, журналисти и шофьори на кандидатите. И това от 80 000 членове на БСП, при това в 200-хиляден град като Бургас.

Същият Петър Кънев е клиент на прокуратурата  във връзка с палежа на вратата на дома на основателя на 19 минути Борис Ангелов, както съдим по документ, с който разполагаме в редакцията.

Софийската апелативна прокуратура го разпитва поради възможна връзка между жалба за оказване на натиск като възможен мотив за престъплението, извършено на 14 март 2022 г. По него МВР при кабинета Петков - Нинова не си мръдна пръста да извърши дори елементарни действия извън вечерта на нарочно запаления пожар, който можеше да доведе и до отнемане на живота на журналиста.

Защо му е на Кънев, който е от Ямболско и свали 5 ПЪТИ резултата на БСП в Бургаска област, да бъде депутат именно от южното крайбрежие? Поредица от далавери с имоти.

Вече сме разказвали за земята на първа линия, набавена срещу скандалните 13 евро на кв. м. - поне 20 пъти под пазарната, на която купи парцела на незаконния му хотел (на снимката), който той противно дори не е декларирал в Ахтопол - разследването е на Биволъ.

Описвали сме и подобна афера, отново с общинска земя, за бизнесцентъра му в същия градец, където той уреди за кмет от ГЕРБ, нищо че води червена листа, момчето за всичко от своя хотел.

Писали сме и за декларираната на скандално ниски, абсолютно нереални цени, негова къща в същата община Царево - в Резово, както и за други негови имотни врътки.

Напомняме, че Кънев е човекът, когото ГЕРБ "компенсира", когато спря да печата винетки, с т.нар. екостикери. ПП уж щеше да ги махне и дори транспортният министър Събев го анонсира, тъй като въпросните холограмни лепенки са незаконни според чл. 105 от Закона за движението по пътищата, а са и ненужни, защото информацията, която биха давали, ако беше създадена система за фиксирането им, вече я има веднъж в толсистемата и втори път в системата на застрохаветилите.

Този данък, който държавата въведе върху 3,5 млн. български шофьори вдигна не с 6-8, както ни лъжеха, а с между 20 и 30 лв. – направо удвои цените на техническите прегледи на всеки автомобил у нас. А средната цена на възстария ни автопарк е около 300-500 лв. на кола.
За Кънев това носи по 6 млн. лв. годишно от парите на данъкоплатците - двойно повече от предварително заложеното в първата му поръчка за печат на въпросните екостикери.

Важно е да се знае също, че машината за 2 млн. лв. за производството на холограмите в печатницата, където той декларира собственост на име Демакс, беше закупена с пари от еврофондовете. При това в конфликт на интереси - той беше председател на Икономическата комисия на парламента, а средствата дойдоха по оперативната програма на подопечното й Министерство на икономиката.

Крайно време е прокуратурата да обърне внимание и на тези факти, докато Нинова се представя за антимафия, а слага за водачи на листите на червените подобни деятели.

Последната техника на Кънев да се справя с кризата е ударно придобиване на общински имоти в най-апетитното кътче от родното Черноморие – община Царево, където са най-търсените в момента курорти Лозенец, Синеморец, Резово и др., на предварително силно занижени спрямо пазарните – в пъти, цени.

Червените съветници в общинския парламент се оплакват: заради интересите на Кънев, те са принудени да гласуват заедно с ГЕРБ, на който през останалото време играят яростна опозиция. Също, както го играе на думи и Нинова – все Бойко Борисов й е в устата.

Целта е да не се пречи, когато Кънев има апетит към даден общински имот.

Според червените съветници обикновено депутатът действа чрез други лица и фирми, но през последните седмици лъсна сделка на Демакс - печатницата, която той декларира като своя собственост.
Същата печата и бюлетините, които въпреки машинния вот държавата печата и то за 7,5 млн. избиратели при реално преброени от НСИ 5,6 млн., и протоколите за изборите, а също така мразените от 3,5 млн. бг шофьори незаконни и ненужни екостикери - новия данък, който вдигна цените на автопрегледите от 20 до 30 лв.

Припомняме, че държавата финансира дори купуването на машината за въпросните холограмни лепенки през еврофондовете и то на Министерството на икономиката, което беше подопечно на Кънев като председател не Икономическата комисия на парламента - чиста проба конфликт на интереси и сливане на властите, противно на Конституцията и
демокрацията. Дори не говорим за морала на "червените мобифони", както навремето беше нарекъл съпартийците си - милионери, богатеещи на гърба на бедните пенсионери, гласуващи за партията, собственият й легендарен лидер Жан Виденов.

Интересното е, че изкупилият на безценица общински терени в миналото депутат, сега се изхвърля със завишаване по 40 000 - 50 000 лв. над обявените от общината, като, естествено - нейните цени винаги са пъти по-изгодни от пазарните. И все пак...

Точно такъв е случаят с имота, придобит от неговата Демакс.
Специалистите по финанси имат някои обяснения кога се прибягва до подобни на пръв поглед странни тактики още от времето на Ал Капоне, а съответните служби имат своя методика, по която ги разследват. Но засега не правят нищо по темата.

По-куриозен е случаят с друг имот с площ 370 кв.м., обявен за продан преди няколко седмици,  който е изваден от общинския фонд за около 50 000 лв., а търгът е спечелен от фирми, за които се говори, че са играли за  Кънев с цена около 170 000 лв.

На въпросния търг според червени съветници депутатът се е подсигурил с няколко фирми и няколко оферти, явно имотът му е бил много важен.
Редакцията разполага с имената на фирмите, които се предполага, че играят за милионера от БСП.

Радостина Тонева

Източник/ци: С клиент на прокуратурата, който ударно добива общински морски терени, БСП ни учи как да се справяме с кризата | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!