Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СУПЕР СКАНДАЛ: Прокурор на Гешев иззел телефон от ПТП-то на „Черни връх“, свързващ Георги Семерджиев с върховете на Темида

Прокурор, много близък до Иван Гешев, е замел следите при зловещата катастрофа на софийския бул. „Черни връх“, при която надрусания дилър Георги Семерджиев уби две млади жени, научи Narod.bg.

Магистратът, чието име е Адалберт Кръстев, се появил изневиделица на мястото на ПТП-то и вероятно е иззел мобилен телефон, който би могъл да свърже изрода Семерджиев с най-високите нива в Темида.

Такава теза застъпи и криминалистът Иван Савов пред Нова. По думите му протекциите над Георги Семерджиев са били на по-високо ниво в йерархията на МВР.

Преди ден служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че Семерджиев е бил пазен от десетки полицаи.

„Това е много голямо петно върху системата на МВР и върху полицията в частност“, каза Иван Савов по повод резултатите от тази проверка.

Според него обаче това е само върхът на айсберга и най-лесното, което е можело да се констатира. „Да кажем, че полицаите са виновни. Не ги оправдавам в никакъв случай, но според мен наистина тук е имало протекции от по-високо“, твърди Савов.

„Това, което се знае в средите в София за този човек е, че той дълго време е пласирал наркотици и то не на дребно, а на едро. По тази линия най-вероятно е разработван и е давал информация на службите.

Много е вероятно точно по тази линия да му е правена и тази пелена върху него, за да може да си позволява тези своеволия. Малко е лицемерно да оберат пешкира хората, които са били на най-ниско ниво“, каза още криминалистът.

По думите му няма как да бъде пуснат нарушител само с административно наказание, без ръководен служител да го разреши.

Савов каза още, че военният прокурор, за който стана ясно, че веднага след злополучната катастрофа на бул. „Черни връх“ е бил на мястото на инцидента, се е опитал да укрие нещо. Според него вероятно става въпрос за мобилен телефон или друга улика, която би могла да свърже Георги Семерджиев с определени лица.

Възможно е военният прокурор да е минавал от там като случаен гражданин. „Моята хипотеза е, че някой го е изпратил там, за да види какво се случва. И тук вече нещата излизат извън МВР и въпросът е дали въпросното лице Семерджиев не е свързан с по-високите етажи на властта. Този военен прокурор е приближен до главния прокурор. Всички го знаят“, подчерта криминалистът.

На 17 юли пак пред Нова Савов уточни, че униформените служители на МВР нямат право да направят каквото и да било срещу прокурора. „Той – бидейки магистрат – има правото да се намесва в рамките на произшествието.

Едва след това пристига автомобил от 4-о районно, управляван от Мирослав, приятелят на Симона. И след това пристига и самата Симона Радева. Тя е била цивилна и с личния си автомобил и стои там около 40 минути. Интересно е, че униформените от районното там не са ѝ попречили. Тя си говори с тях и след това си тръгва”, заяви той.

Източник/ци: СУПЕР СКАНДАЛ: Прокурор на Гешев иззел телефон от ПТП-то на „Черни връх“, свързващ Георги Семерджиев с върховете на Темида - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!