Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нидерландия ограничава времето за къпане до 5 минути, властите раздават таймери на населението

Правителството на Нидерландия започна кампания за ограничаване на продължителността на къпането до пет минути, съобщава „Уолстрийт Джърнал“, цитиран от бТВ.

В североизточна част на страната местните власти раздават на жителите си таймери, за да ги насърчат да пестят пари. 

Теа Деркс от Амстердам казва, че винаги се е опитвала да ограничава потреблението на енергия.

Тя взема душ например само веднъж седмично за не повече от пет минути, а през останалите дни просто се търка с мокра гъба.  

58-годишната жена, която използва велосипед като основно средство за придвижване, заяви, че честите душове са "абсолютно ненужни". Освен това, за да пести енергия, Деркс използва електрическа кана за миене на чинии, вместо да използва гореща вода от водопровода.

В същото време ученият Рейнт Ян Ренес, който съветва националното правителство как да накара хората да пестят енергия, казва, че жителите обичат да пестят пари и се грижат за околната среда, но са скептични към исканията на правителството и обикновено не правят лични жертви без основателна причина.

 "За някои душът остава свещено място", посочва 23-годишният студент Мейндерт Бурсма. Той е много загрижен за климата и за това пътува до Гърция с влак, за да избегне емисиите, свързани с пътуването със самолет. За да се намали зависимостта от изкопаемите горива, той заяви, че потреблението на енергия трябва да бъде намалено "в основните отрасли". Това е и причината той да не приема решението за намаляване на къпането.  

25-годишната жителка на Амстердам Релинда ван Доррестейн се оплаква, че пет минути са недостатъчни за нормален душ. 

Според нея, когато остава при родителите си, тя нарочно завърта "шестминутния таймер за душ" два пъти. 

Източник: epicenter.bg

Източник/ци: Нидерландия ограничава времето за къпане до 5 минути, властите раздават таймери на населението | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!