Следвайте "Буднаера" в Телеграм

150-килограмова стрела на кран е паднала върху Динко

Кадър Динко, инстаграм

Съобщиха нова информация за състоянието на Динко Вълев.

Ямболският бизнесмен със сигурност минава през най-тежкия период от живота си, след като едва не го загуби при жесток инцидент, пише "Уикенд".

Както е известно, 35-годишният ловец на бежанци пострада тежко, след като 150-килограмова стрела на кран се стовари върху него при опит да репатрира обърнала се на пътя цистерна. Това, което му се случва към този момент обаче, е повече от плашещо.

Очевидци на жестокия сакатлък споделят, че Динко е бил измъкнат с мъка изпод железата и е бил в критично състояние – със супен таз, потрошени прешлени и десетки тежки контузни рани. 35-годишния ловец на бежанци е бил натоварен в линейка и откаран по спешност в болницата във Варна. Там обаче лекарите безпомощно вдигнали ръце с признанието, че не са в състояние да извършат необходимите спешни операции.

Близките на Динко са наели хеликоптер срещу 40 000 лв., с който в понеделник вечерта рижавия предприемач бе транспортиран до софийската болница "Пирогов". Там Динко е бил опериран от екип, ръководен от проф. д-р Диян Енчев – светило в ортопедичната травматология. Операцията на счупените прешлени е продължила 7 часа, а в следващите седмици на ловеца на бежанци му предстоят още няколко тежки интервенции. И макар самия Динко да е оптимист, че ще се изправи на крака, лекари изразиха скептицизъм, че той ще успее да се възстанови напълно, пише "Уикенд".

"Лечението му може да продължи и с години, като най-важното е да не се получи инфекция и да се стигне до венозни сплетения в таза със застрашаващо живота кръвотечение. Има опасност и от нараняване на уретрата и пикочния му мехур. Травмите на Динко са подобни на получените от Митьо Очите при стрелбата с мутрите на Божо Кравата в ресторант "Фор Ю" в Слънчев бряг“, твърди лекар.

Източник/ци: Petel.bg - новини - 150-килограмова стрела на кран е паднала върху Динко

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!