Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Швейцария обмисля затвор до 3 г. при температура над 19° С в дома

Швейцария обмисля да наложи наказание до 3 г. лишаване от свобода на всеки, който загрее дома си над 19° C, ако страната бъде принудена да наложи икономии на потреблението на газ заради войната в Украйна, съобщава Daily Mail. Предвижда се и по-леко наказание – глоба на тези, които нарушават предложените нови разпоредби.

Victor Papazov: Не станахме Швейцария на Балканите, но като гледам има всички изгледи Швейцария да стане България на Алпите. Ирония на съдбата. 🙁
Което идва отново да каже, че Европа беше богата и живееше охолно за сметка на енергийната и суровинна субсидия от Русия.

Маркус Спорндли, говорител на Федералния департамент по финанси, обясни, че размерът на глобите на дневна база може да започне от 30 швейцарски франка. Той добави, че максималната глоба може да бъде до 3000 швейцарски франка.

Компаниите, които умишлено превишават квотите си за газ, също могат да бъдат санкционирани.

Потенциалните мерки предвиждат ограничения на температурата на отопление в сградите и топлата вода. Температурата в отопляваните с газ сгради не може да надвишава 19° С, а водата не може да се нагрява до температура, навишаваща 60° C. Местните власти обмислят да забранят употребата на лъчисти нагреватели, а сауните и плувните басейни ще трябва да останат студени.

ИЗТОЧНИК:Daily Mail

Източник/ци: Швейцария обмисля затвор до 3 г. при температура над 19° С в дома - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!